Lägesrapport

Ta ner gardiner samt stänger - check
Rensat garderoberna - check
Tömt köksskåpet - check
Torkat ur köksskåpet - check
Nu står alla köks saker överallt i rummet- check
Tömt toalett skåpet - check
Torkat ur toalett skåpet - check
Torkat alla dörrar - check
Torkat spegeln - check
Torkat alla rör - check
Tömt min låda på hjul - check
Slängt mina fina lilla ljus som äntligen stearinen runnit ut så fint över hela fatet - check
Ha en nerv i kläm nu när jag sitter med datorn i knät så hela benet skakar - check

Ingen aning vart jag ska fortsätta men det får bli att fylla lådan på hjul igen och titta på hur himlen väller ner snö! Galet hur det kan snöa så himla mycket så himla länge! Det måste ha kommit en halv meter minst sen i onsdags då det började! Ändå har molnen kvar snö som dom vräker ner! Stora fina flingor är det med. Men det är ljust ute i alla fall och solen har trängt sig fram lite under dagen så det är ändå okej väder att köra i tror jag. Fast när jag pratade med pappa när han var vid Linköping, borde det vara, så snöade det massor och var jätte grått. Vi får hoppas på att det går någorlunda fort och lätt för honom ändå.

Jag tror jag ska börja med att diska, sen fylla lådan och sedan ska jag gå förbi Sofia en snabbis och säga hejdå innan hon ska till finsittningen klockan 4.

Härliga Fredag

Madde är verkligen en helt underbar människa! Så himla go och glad och bara sprider glädje! Jag längtar redan tills jag kommer upp igen och då ska Nicklas med så blir det Kungsberget, lära kära Madde att spela golf och allt möjligt mys! Vi satt och fikade i en timma med jätte goda kärleksmums som hon bakat! Jätte trevligt verkligen! Hon var även snäll och ringde Lina, hon som hjälpte mig flytta över till distans och frågade hur det var med kurserna i period 4 som jag inte är antagen till och sedan blev det ett mail till en Inger som skulle fixa det till mig. I'll miss you! 


Så hoppas vi på att Madde inte blir sur för jag snor hennes bilder från facebook och lägger här. ♥

Nu väl här hemma (inte hemma så länge till) igen så blir det stor städning! Eller mest dans, om jag ska vara ärlig. Högsta musiken med härliga barndomsfavoriten Snook, fast jag kanske inte kan kalla det barndom... Jag är väl fortfarande ett barn, önsketänkande mest kanske. Jag lyssnade i alla fall på dom jämt i högstadiet och början av gymnasiet. I alla fall, med hög musik på dansar jag runt i mitt iskalla rum eftersom jag vädrar med fönstret vid öppet och torkar av lite här och var. Toalett dörren är av torkad, hyllorna över skrivbordet är tomma och avtorkade och alla rör inne i badrummet. Jag har dock ett stortproblem. Jag vet inte hur jag ska kunna packa ner något mer.. Vart ska jag lägga allt?!  Pappa kommer upp med flyttlådor i bilen som jag ska fylla med alla grejer, de väskor jag har här uppe är proppfulla redan, min kruka är full och den stora kastrullen är också full. Ta ner gardinerna kan jag i och för sig göra! 
Det får det bli nu! Sen åker allt upp på sängen så jag kan skura golvet. ROOOLIGT! 

Lite annat som jag varit duktig att gjort är att säga upp min hemförsäkring (jag har kvar den till sista februari i fall det skulle hända något med lägenheten eftersom jag har kvar den tills dess med), skickat in studieförsäkran till CSN så nu får jag äntligen mina efterlängtade 10000 någon dag och skickat in förfrågan om utdrag från brottsregistret för extrajobbet. Igår skrev jag även ut ett tränings schema jag och Nicklas ska börja med på måndag! Det är ett schema som brottare Martin gjort som man ska följa i 8 veckor för att även gå ner 8 kg. Powerwalk, powerwalk, powerwalk säger jag bara! Sen finns det även massa tips på hur man maximerar resultatet. Vi ska köra på detta till 1000 nu verkligen, här ska vi inte slappa inte! 

 

Favorit färg


Jag verkligen älskar denna färgen.


Min torsdag

Just nu ser mitt rum ganska tomt ut, fast på något sätt inte med tanke på att det jag packat ihop är det som knappt synts. Alla kläder, skolböcker, de mesta hygien sakerna, räkningar, alla anteckningar till de olika kurserna och alla smycken är ner packade. Jag har även dammsugit golvet så gott det gick med super dammsugaren, torkat garderoberna, fönsterbrädan och jag var även på och försökte tvätta fönstrena utan något speciellt bra resultat. Insidan gick bra, men utsidan var vad jag skulle kalla fiasko. ALLT frös direkt! Det gick inte ens att ta trasan och sen torka direkt. Jag har bett pappa packa ner T-röd så får vi hoppas på att det ger ett bättre resultat!

Vid 17 tiden började jag gå för att möta Sofia borta vid Max för att sedan gå till Willys och panta mina två påsar med flaskor, men på väg dit tyckte jag att jag hittat en genväg som jag gick. Ett tag där var jag helt säker på att jag gått vilse, eller rättare sagt pulsat vilse för här har man inte hunnit skotta inte! Galet mycket snö överallt! Det har nämligen snöat konstant i två dygn nu, så det har kommit en hel del. Tillslut hittade jag Sofia iallafall och det visade sig att jag hade pant för 32 kronor, inte alls dåligt får jag säga!
Väl hemma hos mig igen fixade vi jätte goda kycklingklubbor med pasta och god kall chili sås och hade lite mys framför tvn. Vi passade på att titta på Snuten i varuhuset igen innan jag ska lämna tillbaka dom imorgon och sedan blev det Robinsson med en godisskål på bordet.

Nu ska jag sätta på en film och sova tidigt för en gångs skull. Sofia kommer förbi kvart i 9 imorgon.  Jag ska och träffa glada söta Madde och säga hejdå till henne innan jag åker, och varför inte passa på när man ändå får sällskap till skolan? Efter det blir det STÄDNING till 1000, fika eller något med Sofia och sen på eftermiddagen kommer kära pappa! Du får lova att köra långsamt och försiktigt upp hörrö! Varning varning!


JOBB




Igår kväll frågade jag Nicklas om han inte kunde fråga sin snäll moster Lotta ifall de hade något extra jobb på dagiset nu när jag kommer hem. För en timma sedan ringde dom och sa att det var jätte bra, för de var många som var borta nu osv. Så jag börjar kanske jobba redan på måndag morgon! Gud va underbart och underbart kul! Jag blev jätte glad verkligen, och jag älskar barn så det är perfekt!

Just nu så går jag runt och börjar packa ihop alla saker. Jag har fyllt hela min mega stora resväska vars hjul gått av och i den fick ungefär 1/4 av alla mina kläder plats. Paniken börjar växa, hur ska vi få plats med allt i bilen egentligen?!

Det vi ska få in är:
En fotölj
En säng madrass
En stor spegel
En tv
En liten smal bokhylla
En tvättkorg
Täcke och två sov kuddar
4 prydnadskuddar, filt och överkast
En stor matta
En luftmadrass
Alla mina kläder
Alla fotoramar och två tavlor, varav en är väldigt stor
Alla huseråds saker som kastruller, stekpanna, ungsformar, tallrikar, glas, skålar osv
En tvättkorg
En låda på hjul eller vad jag ska kalla den
En golvlampa
Gardinstänger och gardiner

Det är säkert något som jag inte fått med, det kommer helt enkelt bli väldigt trångt. Jag vet inte riktigt hur jag ska fortsätta min packning, jag har inget mer att packa i eftersom pappa ska ta med sig flyttlådor. Jag har i och för sig min tränings väska och två ryggsäckar jag kan fylla och en papperskorg. Det löser sig!

Nu ska jag äta något, sedan börja städa. Jag tänkte ta fönstrena, golven, väggarna, garderoberna samt alla ytor idag. I eftermiddag blir det middag och prat med Sofia.
Emma ♥

 


ONSDAG

Idag var det matte lektion, och då menar jag matte lektion. Helt otroligt tråkigt, kändes som att vara tillbaka på Schillerska på Pers genomgångar fast med en grek istället för trevliga Per. I och för sig är Apostolos ganska rolig, men väldigt speciell, berättar om hur knasiga greker. Det jag har lärt mig hittills på de två föreläsningar som varit är att greker har fyra stycken nationaldagar som de firar pga krigens första dag och inte då de tar slut. Kanske borde läsa grekisk historia istället, det sägs ju att man minns det man är intresserad av.
Under lektionen gick han igenom det som gäller i Matte A, så det kändes lite halvt segt eftesom jag inte har något problem med det. Men jag kan förstå Ante och de flesta andra som gick igenom detta för 10-15 år sedan. Inte konstigt att lärarna tycker studenterna är dåliga på matte, hur ska man kunna minnas någon man inte anvävnt sig av på flera år och sedan bara ta upp det ochkunna allt utantill? Galet.
Efteråt när jag kom hem hade jag en fruktansvär ansträngningshuvudvärk och var tvungen att lägga mig ner och sova en stund. Vid halv 8 hade jag dock bokat in mig på Yoga som jag gick på, helt underbart skönt! Konstigt nog blev jag faktiskt lite piggare. När träningen var slut skyndade jag mig bort till Intersport i Flanör eftersom dom hade medlemskväll för alla medlemmar i friskis och svettis, 15 % rabatt på allt.
Jag hittade mig en tunn skön luvtröja att ha efter och innan träningen i lila och en lite tjockare dragkedje tröja som jag tyckte jag behövde.
Jag vet att färgerna ser lite konstiga ut på bilderna men den tunna är mörklila och den randiga är marinblå, vit och hallonrosa. Tänkte den randiga passar väldigt bra till sommarkvällar, mysig och go!
 


Pontus på besök

Jag har ju inte berättat om vad Pontus och jag gjorde i helgen.
I fredags blev det inte så mycket gjort, handlade lite gott, tittade på lite tv, pratade och vid 8 blev det restaurangen Helt Enkelt, och dom har riktigt bra mat! Jag och pappa ska dit igen på fredag.
Jag åt kantarellfylld cannelloni med tomatsås och strimlad oxfilé och Pontus åt fetaostfylld kycklingfilé med klyftpotatis och chilimangocremé. såsen till kycklingen och klyftpotatisen var super goda så även om jag inte gillar fetaost så är det, det som jag kommer att välja på fredag.
Efter restaurangbesöket gick vi och hyrde tre filmer inför helgen, det blev I love you man, Dumpad och Snuten i varuhuset. Alla tre filmerna var jätte bra och roliga men samtidigt väldigt pinsama så till och med lillebror fick ta upp handen för ansiktet.

I Lördags gick vi ner till Gallerian och åt lunch, för mig blev det en super god sallad med kräftskjärtar och kyckling och för Pontus blev det en pizza funghi. Efteråt gick vi runt på stan och jag passade på att shoppa lite mer på rean och Pontus passade på att köpa ett nytt rakludder. När vi var klara gick vi hem igen och tog det lite lugnt ett tag innan vi lagade kyckling till middag. Senare på kvällen blev det bio i en mysig soffa, vi såg Har ni hört ryktet om Morgans? Pontus var ganska tveksam innan, men eftersom jag hört att Fredrika tyckte den var rolig så kunde den ju inte vara något annat än bra och det var detn. Både jag och lillebror tyckte den var både rolig och kanske inte spännande men väldigt bra iallafall. Självklart hade den alla typiska amerikanska händelser som hör till, men jag tyckte ändå att den skiljde sig lite från mängden. Den var helt enkelt bra.

Söndagen blev lite kaotisk men efter att köpt ny biljett och kutat för livet hann kära lillebror äntligen med tåget som tur var.
Det var en super trevlig helg!
Tack lillebror för att du orkade dig upp och hälsa på!
Emma ♥

Tisdag

Idag har varit en otroligt lugn dag, inte alls mycket har jag fått gjort utan det har mest blivit tv tittande och sovande idag. Var duktig och gick på spinning förut en timma vilket var väldigt härligt! Middagen efteråt blev dock en riktig miss! Vet inte riktigt varför, men det blev inte alls gott, men jag har två extra portioner som står i köket så får väl blanda i något för att göra det lite godare antar jag. 
Imorgon blir det föreläsning en stund, jag och Madde B bestämte att vi skulle gå dit för att se om det var intressant annars så går vi. På eftermiddagen blir det plockning och början till städning tänkte jag. 

Hoppas ni haft en bra dag!  

Måndag

Nu var det måndag igen och mindre än en vecka kvar tills hem flytt!
Fick hem en lång lista på allt jag behöver städa innan flytten. Galet mycket ändå! Det var ju inte direkt så att det var super rent här när jag flyttade in direkt. Måste städa bakom elementet, torka fönstrent på insidan, utsidan OCH imellan glasen, rensa ventilationsfiltrena, tvätta madrassen osv. Bakom elementet hittade jag och Pontus en pensel i helgen så där kan ju inte vart torkat innan, filtrena har blåst ut massa svart skit ända sen jag flyttade hit så dom kan jag verkligen inte tänka mig varit rensade, madrassen var så äcklig när jag kom hit så varken jag eller mamma ville ta i den utan det blev en ny istället och hur öppnar man ett fönster på mitten egentligen?! Då måste jag ju köpa fönster puts med... Vill ju helst inte lägga ut pengar på något jag inte ska bo i? Men jag antar att det är så det är.

Idag träffades jag, MaddeB  och Ante för att skriva till dom saker vi fått anmärkningar på i vårat PM efter oppionskapen. Dessutom så kom andra Madde H också förbi och hjälpte till! Benny den j*veln är och myser i Venedig och ville inte åka hem för att hjälpa oss. Kommer sakna hela gruppen nu när jag ska flytta hem, men jag kommer ju upp lite då och då! Alla har varit så gulliga och snälla mot mig! Ska springa upp och säga hejdå någon dag till Madde H som är så flitig och jobbar. Madde B kommer jag säga hejdå till på fredag eller lördag då jag och pappa kommer få åka förbi henne på båda dagarna. Först på fredag och lämna hennes stora resväska som jag så snällt fick låna över jul och sen på lördag när vi måste åka förbi där och lämna nyckeln på vägen hem.

Idag var det även första föreläsningen av Micro teori och det var en upplevelse. Både läraren från Mikro och Makro var där och även en tjej som håller det administrativa inom kurserna var där och berättade. En grek, en amerikan och vart hon nu var ifrån, Finland eller nåt. Alla tre verkade väldigt trevliga, men var väldigt negativa på ordningen vi läser kurserna och detta drog han upp flertal gånger under våra tre timmar. Apostolos som har mikron verkade väldigt trevlig och skämtsam, fast ändå lite halvt skrämmande får jag väl säga. Får se hur jag ska klara dessa kurserna på distans, men det ska väl gå!
Böckerna var jag och hämtade ut förut med, har inte öppnat upp dom än men ska göra det imorgon tänkte jag. Är lika bra att passa på att börja läsa direkt! Har ju inte överdrivet med saker att göra, det kommer mest bli träning, städning, packning, plugg, sen kanske jag får för mig att gå ner lite på stan med och träffa Sofia något kanske. Herregud, hur ska jag hinna med allt?
Jag måste även komma ihåg att ringa och säga upp min hemförsäkring! 

Nu blir det Familjen Annorlunda och sedan Spårlöst.
Hoppas ni haft en trevlig helg!
Emma ♥


LILLEBROR

Oj va klockan hann bli mycket innan jag hann skriva något idag hörrni.
I morse var det oppionering i skolan mellan 9 och 12. Det gick väl sådärr så på måndag ska vi fixa lite rest för att få den uppgiften är okej. Efteråt blev det stan med Sofia, och oj va jag hittade saker!
H&M hade ju klubb dag idag så passade på att köpa mig en ny sån grå favorit tshirt som jag råkat gjort massa hål i när jag använt noppringsmaskinen, ett helt svart bas linne och två hårband (ett guld och ett svart med en blomma) för 160 kr. Inne på lindex sen hittade jag min svarta siden kjol jag velat ha länge på rean för 99 kr och eftersom det var ta två rea varor för 1 så blev det även en mineralconcealer på köpet. Sen sa jag hejdå till Sofia och gick ner mot stationen vid 3, plötsligt fick jag ett sms av Pontus som sa att han inte kom förrän halv 4 så det blev en runda till Indiska med, där hittade jag ett par örhängen, ett armband och en klänning/tröja med urringad rygg för endast 63 kronor! Så det blev en riktigt bra och billig shopping-runda med mycket nya fina saker i kassarna.


När Pontus kom hit tittade vi först lite på tv, sen var jag tyvärr tvungen att vara lite osocial och tog mig en powernap medans han satt och spelade lite. För en timma sedan ungefär gick vi ner till Coop inne på gallerian och köpte lite chips, dricka, frukostmat och en kortlek så vi kan sitta och spela lite. Nu sitter vi här och hejar på Sverige och gud vilka dåliga dommare det är! 23-22 står det just nu till Tyskland men jag tycker våran målvakt börjar ta sig i kragen och köra på! Missa straffar verkar dock dumt.
Det är verkligen helt otroligt kul att titta på handboll! Precis som med hockeyn så händer det väldigt mycket hela tiden! Dessutom så har jag ju själv spelat i så många år så man kan ju vad som händer. Kärlek.
Om knappt 40 minuter ska vi vandra oss bort till restaurangen Helt Enkelt och äta super god middag! Har inte varit där sedan Amanda var här så det ska bli mumma!Svårt att välja vilken rätt man ska ha bara.



Ha en super fredagskväll!
Emma och Pontus ♥





MIDDAG

Nu vart jag hemma från restaurang och biljardstället Interpool uppe på Söder med Madde, Madde, Ante och Benny. Hur mysigt och trevligt som helst verkligen! Tycker riktigt bra om detta gänget och det kommer vara väldigt tråkígt att inte träffa och plugga med dom varje dag. Men självklart ska jag ju upp på några föreläsningar och tentor och då blir det mycket mys och kul! Får ju fjäska ordentligt nu så att jag har någonstans att bo när jag kommer upp. Jag lovade även Madde att Nicklas skulle följa med mig upp så hon skulle få träffa honom. Jag hade verkligen velat att han skulle träffa henne, en av världens goaste tjejer! Hoppas verkligen allt löser sig för dig och er ♥ Nicklas som tyvärr inte kunde komma upp denna helgen ( istället så gör min underbar lillebror det istället) är uppe i Sälen med jobbet nu och så ut i backen i morgon bitti, är inte alls avundsjuk!
Maten idag var otroligt god och sällskapet var toppen! En riktigt bra kväll helt enkelt.


   


PLUGG I SKOLAN

Nu har vi suttit i skolan sedan halv 11 och skrivit oppionering och gjort våran rest på ekonomistyrningen som vi hade. Himla hungriga är vi för det har inte hunnit blivit någon lunch än. Sen blir det hem, städning, diskning och ikväll middag och kanske lite biljard med. Det ska bli himlans kul!


Benny, Madde och Ante


INTE OKEJ

Jag väcktes för två timmar sedan av att någon borrade, och då menar jag inte av något lågt ljud direkt. Det lät som någon stod på utsidan och borrade in i teglet. Sen började dom banka med. Jag tänkte först att det var nån som försökte få ner alla istappar och frusen snö uppe från taken, precis som dom gör på skolan. Men när jag öppnade fönstret och tittade ut så var det ingen där. Det står såna fina skyltar överallt på stan varning för snöras.  När jag väl orkat mig upp så går jag in på toaletten och tänkte duscha och tvätta håret, kanske göra en hårinpackning eftersom klockan var så lite. Men det gick inte! För dom har stängt av vattnet! Så nu sitter jag här med datorn och tittar runt lite, för vad ska jag annars göra? Jag har till och med städat, eller rättare sagt plockat ihop alla gamla tentor och övningspapper som legat överallt på golvet här. På tvn är det ju bara homeshopping och vem f-n vill titta på det? Inte kan jag diska heller som jag hade behövt. Men men, så är det, förstår bara inte varför dom inte satt upp någon lapp om det. Ingen bra start på morgonen inte.


Nu är det över

förhoppningsvis. Det finns ju fortfarande en chans att det blir omtenta, men jag tror faktiskt inte det. När dom delade ut tentan och jag började läsa frågorna tänkte jag bara nej nej nej. Började med första och redan där var jag fast. När det var normalmetoden, var det då Rörlig kostnad/Faktisk volym + Fast kostnad/ Normal volym, eller skulle volymerna byta plats? Och vilken volym är den verkliga volymen? Men sen fortsatte jag och gjorde lite andra frågor innan jag gick tillbaka och jag fick svarat på allt och det kändes tillslut ganska bra. Satt dock med sista frågan och funderade en bra stund, tror det blev nästan en timma och då ändrade jag inte ens något utan bara satt och funderade. Precis innan jag var beredd på att säga att det får gå som det går, jag kommer iallafall få några delpoäng fick jag en sån där härlig flash som sa att detta måste vara rätt så då körde jag på det!
Lämnade in min tenta 17.39, ganska tidigt, men jag brukar vara klar ganska snabbt så.
Något som var lite störigt var att taket läckte precis där jag, Madde och Benny hade satt oss. Dripp, dropp, dripp, dropp fick vi sitta och lyssna på. Det stod 3 papperskorgar och för att samla vattnet och en himlans massa pappershandukar för att torka upp allt som kom utanför. Inte alls bra. Men jag tror det börjar bli kallare nu igen, var helt otroligt kallt på vägen hem och sen läste jag på aftonbladet förut att den ryska iskylan skulle komma till helgen. Låter inte alls bra!

Idag väcktes jag klockan 9 av min underbara pojkvän som ringde och var glad så. Inte kom jag upp förrän 10 ändå, men så blir det när man somnar sent och sen blir väckt flera gånger under natten av dom jäkla skottbilarna! INTE OKEJ! Spelar sjukt hög musik gör dom också! Hela huset skakade. När jag väl gjort i ordning mig och sätter mig och börjar läsa så somnar jag ju självklart och vaknar inte förrän vid 12 igen. Så då var det bara till att sätta på sig träningskläderna och kila ner till gymmet. 30 minuter löpband och 10 minuter sån där paddelgång typ. Underbart var det! På vägen hem köpte jag med mig lite frukt, Anthon Bergs 70% choklad med grape i och thaimat bestående av stektanudlar med kyckling och vårrullar. Jag fullkomligt älskar såna där små knapriga vårrullar. Tyvärr blev det inga såna kvar till middan, men lite nudlar ska jag allt ta och värma mig nu. Är jätte hungrig, och jätte trött verkligen. Funderar på att sätta på en film och sova.
 

Här är min nya fina rosa sportbh och dom nya träningsbyxorna, även om dom inte syns så mycket, även min kära miniräknare ville vara med på bild.

Så himla tråkigt är det att det nästan aldrig går att ladda upp en bild, vet inte varför. Storebror sa att han trodde det var en Vista grej, får väl ta mig i kragen och beställa hem Windows 7 istället antar jag.


KLAR


Färdig pluggat för idag
Andra tentan gick i alla fall bättre än första jag gjorde i morse.
Får gå igenom lite formler imorgon men det känns ändå bra.
Tänk va mycket skönare det var när man var lite och gick i skolan. Matten bestod av 1+1= Röd och 2+3= Grön → Färglägg papegojan. Himla härligt, gud va jag älskade matte då.

God natt ♥


18 TIMMAR

Denna dagen har verkligen inte varit rolig! plugg, plugg, plugg
Min pojke ringde och väckte mig i morse med, vid halv 8 drog jag mig mot min vilja upp ur sängen och började plugga. Var smart och möblerade om lite också. Det är ju mycket skönare att sitta i min fina gröna fotölj än den fula röda dator stolen vars ryggstöd inte sitter fast.
Först gick jag igenom alla kapitel i övningsboken som jag tycker verkar mest viktiga och sen har jag gjort en och en halv gammal tenta. Det har väl gått sådär måste jag säga, men jag har verkligen gjort mitt bästa och får hoppas att det räcker. Annars har det ju förhoppningsvis sjunkit in lite bättre tills omtentan i början av mars.
Imorgon är det över, för en stund iallafall. Klockan 15-20 är det tenta så håll tummarna för jag kommer behöva det!
Nej nu blir det sista frågorna på tentan och sen tidig läggdax idag.
Vet inte om jag kommer skriva något imorgon på dagen men schemat ser iallafall ut så att jag går igenom lite formler och så på morgonen. Vid 11 tiden ska jag gå ner till gymmet och springa av mig alla tankar till hög musik. Efter det ska jag köpa med mig lite thai mat som jag kan spara resterna till middagen och sen blir det tenta.

Torsdag kommer nog dock bli en rolig dag! Vi ska träffas hela gänget först på dagen och gå igenom oppinionen vi har tills på fredag och sen på kvällen ska vi ut och äta allisammans.
Det får bli på Torsdag för på lördag åker Benny till Slovenien och sen kommer ju min kära lillebror på besök på fredag eftermiddag! Hoppas det blir någon bio eller så!

Hoppas ni haft en roligare dag än mig!



Middag

Idag blev det sen middag, men himla god är den!
Efter flera timmars plugg gick jag och Sofia iväg till fjärran och gick på vattengympa! Massa äldre, men även några fler än oss som var lite yngre. Det var väldigt kul och framförallt väldigt skönt nu efteråt. Nu blir det lite mat och sen Spårlöst innan jag ska fortsätta plugga lite.
Fick även ett mail av Lennart där han skrev att han köpt en jacka till mig på andra sidan jordklotet som kommer vara hemma och vänta på mig när jag kommer hem! Underbart!


nudlar med färskbroccoli, lite lök och krossadetomater sås typ


Måndag

Va mycket tid man kan ödsla på datorn utan att man egentligen gör någonting överhuvudtaget.
Nicklas ringde och väckte mig på beställning kvart i 7 i morse och inte har jag börjat plugga än inte. Men det ska jag gör nu och hela dagen imorn och på onsdag med. Har nämligen eftermiddag/kvälls tenta. Så om jag inte hittar på något roligt tror jag inte att jag kommer att skriva något här de kommande dagarna.

Emma ♥
Idag är det bara 12 dagar kvar tills jag flyttar hem.

TVÄTT

Nu har jag tvätt tid ett par timmar framåt, det lär bli ett par tvättar. Men det ska bli underbart att få nybäddat i sängen måste jag säga! Det blev tre och en halv timma med Madde, och även Benny kom på biblioteket. Lite mer gick väl in i hjärnan förhoppningsvis!

Nu ska jag skutta ner och tvätta, under tiden blir det ännu mera plugg!

God morgon

Igår blev lite annorlunda än planerat, men väldigt trevlig!
Jag och Sofia träffades på Subway, sen gick vi hem till henne och satte oss och pluggade i några timmar. När jag väl hade fått kraft till mig att gå hem kom vi fram till att ingen av oss orkade laga någon mat igår så det blev istället varsin pizza och jag stannade och såg på Robinsson med.

Nu ska jag gå och hämta frukost och sen sätta mig med massor med övningar igen. Sen vid 11 blir det att träffa Madde på stadsbiblioteket och sätta oss och prata om allt som ska med i tentan. Så himla svårt att bara sitta och läsa för sig själv, får inte in hälften så mycket ens jämfört om man pratar om det. Sen är det ju roligare med :)
För kalkylräntor, täckningsbidrag, pålägg, marginaler, självkostnad osv är inte så mycket att hurra för kan jag säga!

Nej nu kurrar magen!
Hoppas ni sovit gott!
Emma ♥


.

Plugg med Sofia


PLUGG

Idag är det lördag, och hala dagen består av plugg. Eller jag och Sofia ska ta en brunch på Subway sen lite senare. Men nu ska jag sätta igång med övningsboken, blev tyvärr inte så mycket ur den igår.

Hoppas ni får en bra dag, hela Sverige verkar börja tina upp nu igen så man kanske inte behöver frysa lika mycket längre. Igår var det verkligen iskallt ute, fast det var nog bara ungefär -13, i förrgår var det -19 och idag är det bara -4. Galet!


FREDAGSMYS

Efter en timmas medel spinnig, en timmas aerobic, tre timmars föreläsning och fyra timmars pluggning i skolan med Sofia är jag helt slut. Ligger nerbäddad i sängen med massa gott som jag tycker jag är värd! Nu blir det snart Let's Dance med övningsboken i knätt dock. Hoppas ni haft en härlig fredag!


ONE TREE HILL

Jag vill ha måndag och den 18 januari nu! Varför ska dom ha sånt långt juluppehåll? Hallå eller! Dock hatar jag att Lucas och Peyton och deras lilla bebis inte är med längre. Inte har dom förklarat varför heller, dom bara försvann. Inte okej, inte alls okej faktiskt. Eller hur Fredrika?

KVÄLL

Okej, det där med pluggandet gick inget bra. Jag somnade som alltid och har inte alls fått tillräckligt med pluggande gjort idag. Middagen blev dock väldigt god :) Väldigt mycket blev det med så jag har så jag kan ta med mig till skolan imorgon när jag och Sofia ska sätta oss och plugga efter föreläsningen. Tittade på Made in Sweden nyss, hade ingen aning om att det var dom som gjort den låten. Älskade den när jag var liten! Minns hur den fanns på min hits for kidz 7. Galet, vad är det för nummer nu? Något på 20 va? Samma de absolut music skivorna, första numret jag har hemma är 21 och den är från början av 90-talet. Nu finns det över 60st ! Hits for kidz har jag i alla fall första numret av. Förstår inte att dom fortfarande finns kvar.

Nej nu blir det att läsa om payback metoden, nuvärde metoden och annuitetsmetoden. Bajs tråkigt.

PLUGG

Nu är jag tillbaka på mitt rum, är på otroligt gott humör!
Det har varit en väldigt bra dag, även om jag direkt föreläsare Anders började prata dog av tråkhet och trötthet. Tog ungefär 5 minuter sen började fick jag sånadära sovryck ända tills jag tog fram min iskalla mobil och såg att söta Elin hade smsat och frågat om Åre. Vet inte riktigt hur vi ska göra med den, hade verkligen varit helt underbart kul! Elin, COD nörden Krille, Sten hårda Sten, jag och kära Nicklas och så Angelica och Robin.. Vj hade otroligt roligt där uppe sist! Det var verkligen en toppen resa, och Åre har jag inte varit sen jag -98. Mamma tänk att det var så längesen vi var där med Yvonne och Elin. Minns att jag stängde av tvn och blev helt galet när det var en kille i små stjärnorna som sjöng Mambo nr5. Hatade den låten! Boendet var sketa billigt tydligen, inte ens 1000 kr per skalle, sen är det ju skidhyra och liftkort på det. Får väl se, det är inte roligt att alla sparpengar bara försvinner och försvinner. Funderar på att söka jobbet på golfbanan, samma som jag hade förra säsongen. Men då är jag uppbokad hela sommaren och jag vet inte om det är det jag vill göra i sommar. Receptionen/Shoppen april-september. Hade så gärna gjort något som är lite bättre för cv:t och något jag har användning för. Jag hade jätte roligt i somras, när det var något folk där, som det var kanske max 60% av tiden. Så lite segt är det ju, men samtidigt är det nära. Nej det får bli något annat iår! Så får det bli! När tentan är klar, resten på ekonomiskstyrning uppgifterna på och oppinionskapen i marknadsföring nästa vecka då blir det till att skriva ett brev och cv:n.

Men nu mååååste jag plugga, ska bara bre två knäckebröd först... och lite annat


Blåbärssoppan är dock ett måste efter jul.


.


Nu blir det föreläsning.


STÄDAT

När jag vaknade vid halv 9 idag så blev det till att rätta lillebrors arbete innan han skulle lämna in det halv 10 efter det började jag plocka iordning här på rummet. Ifall nån besiktningsgubbe kommer kan det ju inte se helt crazy ut. Dessutom var jag ju tvungen som jag skrev igår att ta ner alla tavlor och så. Min kära far tyckte jag skulle ta ner dom för att sedan sätta upp dom igen efter att dom varit här och kollat, men hur fungerar det? Jag måste ju ändå ta ner alla dom där inspikade krokarna. Så så fick det bli. Här kommer tre bilder på hur rummet ser ut just nu. Ena halvan är helt tom och ser fruktansvärt tråkig ut medans den andra är knökad. Men det blir nog bra. Hoppas dom inte har anmärkningar av alla spikhål, dom flesta är ju faktiskt gamla.
    

Nu blir det plugg, lunch och föreläsning. I eftermiddag blir det antagligen ett spinningpass med. Undra bara hur trött jag kommer vara när jag ska gå på spinning imorgon bitti vid halv 8 och sen ville Sofia ha med mig på Aerobic imorgon kväll. Kanske ska strunta i träningen idag och ta den imorgon istället.
Ha en underbar dag! Min har börjat strålande men skinande sol på all snö som ligger kvar på parkeringshusets tak.♥


BRÄDA

Jag och Sofia gick på vad vi trodde skulle vara step men visade sig vara "bräda". Himla skön, underbar och rolig träning verkligen! Jag skulle förklara den som en lugn step med mycket styrka och med tyngder. Jobbigt bara att jag lyckades sträcka insidan av låret, kommer ha sjukt ont imorgon. Men så får det bli som Kjell i Ullared säger, som min kära far tagit över.

Galet trött och borta var jag efter träningen med! Stod med Janet och Isai i köket och lagade middag. Först glömde Isai sina korvbröd i mikron på högsta värme, jag försökte göra en smoothie men det blev mjölkpulver. PROVA INTE ATT GÖRA SMOOTHIE MED ELVISP! Sen när jag skulle hälla av vattnet från pastan så bara vände jag på kastrullen mitt över golvet. Galet. Men god middag blev det iallafall för min del, dock utan smoothi. Får väl ta en banan eller något istället.
Nu ska jag plocka upp lite på rummet och göra lite övningar i övningsboken innan det blir avsnitt 7 säsong 2 av Ghost Whisperes. ♥

ONSDAG

Oj va jag hunnit med! Kvart över 10 hade vi PM inlämning, Benny, jag och Madde var på plats. Efter det följde Madde med mig upp för att prata med dom om att byta över. Jätte snäll tjej som sa att hon skulle kolla det under dagen och ringa mig. Två timmar senare när jag satt i biblioteket och pluggade för mig själv ringde hon upp och det var FIXAT! Jag är från och med den 22a så är jag distansstudent! Så nu blir det till att läsa in allt vad det innebär, jag ska allt klara detta. Jag har iallafall suttit mellan 11 och 2 på högskolan och pluggat, himla stolt. På vägen hem gick jag förbi studentkåren och sa upp min lägenhet med. Lite nervös för när besiktningen är, jag måste ju hinna ta ner allt från väggarna! Har 6 fotoramar uppe, en liten tavla, en mega stor tavla, en stor spegel och sen är ju hyllan bredvid sängen fastskruvad i väggen. Hyllan tror jag att jag låter vara som den är, men bilderna får jag ta ner. Har absolut ingen aning vad jag ska göra med tavlan på tjejen bara.. För, Varför skulle jag ha dom om jag inte har den uppe på väggen? Hmm.. det tåls att tänka på!

Nej nu blir det lite knäckebröd, övningsuppgifter på det jag läst idag och sen ska jag möta upp Sofia nere vid Friskis köpa nya träningskort, ny sportbh för det har jag ingen här och Sofia skulle ha en matvåg innan det blir step träning klockan 5.

Hoppas ni haft en bra dag hittills!
Emma ♥

HÅLL TUMMARNA

Imorgon klockan 10 ska jag möta Benny och underbara Madde i skolan och gå och lämna in vårat PM samtidigt som vi ska få reda på vilket arbete vi ska oppionera på. Efteråt ska Madde, som redan förberett och pratat med en tjej vi ska gå och prata med imorgon om att byta över mig från campus till distans. Jag hoppas verkligen att det går att lösa, annars vet jag inte riktigt hur jag vill göra. Madde har ju sagt att det inte ska vara några problem, dessutom sa hon förut att hon vi ska prata med är skyldig henne en gentjänst. Så vi får hoppas!

Håll tummarna för mig!
Emma ♥

Dessa två är det jag ska träffa imorgon bitti. Är väldigt glad att ha såna här underbara människor att umgås och arbeta med här uppe i Norrland. Utan er hade det varit så himla mycket värre!

 
Madde och hennes man Daniel, jätte gulliga tillsammans är dom och bilden på Benny vill inte komma upp tyvärr.
Han fyller förövrigt 32 imorgon, GRATTIS!






LIKA SOM BÄR

Idag har varit en lång dag. Vi träffades i skolan vid 11 och finslipade lite på vårat PM innan vi mailade över det till Rebecca som ska få kolla igenom det lite eftersom det ändå är hon vi fått den mesta informationen ifrån. Efter det var det en förvånadsvärt kort föreläsning i Ekonomiskstyrning som idag innehöll tre otroligt intressanta punkter. Efteråt följde jag med Sofia ner på stan för att titta på träningsbyxor och förnya hennes Friskis-kort. Shoppingturen slutade med att vi köpt ett par likadana Nike träningstajts var, var sin party outfit beståenda av en tjol och en topp, en till topp för Sofias del och inget träningskort. Det blir det dock imorgon och då blir det nog dessutom ett månadskort för min del med. Jag menar, hur ska jag klara mig här uppe i tre veckor utan träning? Speciellt den vecka jag är här uppe utan att ha någonting att göra vecka 4? Då blir det riktig hårdträning! Underbart.
 
Min kjol var dock i turkos och Sofias i lila.

Idag var även dagen då jag skulle börja hård plugga inför tentan och det vet jag inte riktigt hur det gick med det. Jag har fått kopiera snälla Madelenés egna anteckningar och sammanfattning av block 7, 3 och lite av 2an med och jag har nästan läst igenom hela block 3 där ifrån. Sen har jag från tidigare läst block 1 och block 4 kan jag. Så det känns faktiskt lite bättre efter idag ändå. Föreläsningen vi hade idag handlade om block 8-10 och det var bara 30 sidor sammanlagt i boken som vi skulle kunna av det så det känne faktiskt helt okej. Förstod det mesta av det som han gick igenom med så förhoppningsvis ska jag väl faktiskt klara denna tentan med! HOPPAS HOPPAS! Marknadsföringstentan kommer vi antagligen inte få tillbaka förrän efter vi haft oppionskap på PM'et den 22a så det känns lite segt faktiskt. Speciellt när omtentan är den 30e, så om man inte klarar av den så hinner man ju inte plugga på den igen. Men det tror jag inte ska vara några problem. Den kändes bra faktiskt, det enda jag tror jag kan ha fel på är att jag inte hänvisat tillräckligt till litteraturen som han så fint tyckte vi skulle göra. Fast det enda felet som jag vet att jag gjort är på 1 poäng så jag hoppas verkligen inte det är något problem. 

PANIK PÅ FELMEDDELANDET !INTERNET HAR STÄNGTS AV FÖR ATT SKYDDA DIN DATOR" SÅ FORT JAG SKA LADDA UPP EN BILD ELLER BIFOGA EN FIL I MAIL! Vet någon hur man fixar det?


KVÄLL

Middagen blev jätte god, fast det fick bli pasta endå för det skulle ju ta sån himla tid att koka ris så det får det bli imorn till kycklingen istället.
Ingen ekonomisk styrning idag, men det ska jag ta mig i kragen och göra imorgon eftermiddag ÄVEN om jag har föreläsning och att vi ska sitta två timmar innan och fixa klart PM'et. Imorgon ska jag börja på allvar!! Annars kommer jag aldrig klara denna tentan. Madde är snäll och ska låta mig kolla på hennes anteckningar hon gjort med. En riktig pärla!

Efter att ha legat en stund ner bäddad i sängen och gråtit lite som alltid när det är Spårlöst på tv, hur mycket jag än försöker att inte göra det så har jag faktiskt varit lite duktig nu på kvällen med. Vikt ihop alla kläder från väskan och packat upp allting. Fattar ni?! Ett dygn efter jag är tillbaka och resväskan är tömd? Helt galet!
Nu sitter jag även med min och Nicklas bok/ i famnen. Nicklas fick den av mig i julklapp 2007, den börjar med en liten berättelse om våra liv innan vi träffades och sen hur vi träffades. Sen står lite olika gamla msn konversationer och allt möjligt som började redan 2003 eller något. Galet. Självklart står ju allt om massa resor och så vi gjort tillsammans med! Men vi har varit dåliga! Eller jag rättare sagt, för det är ju jag som skriver i den, inte kan jag låta Nicklas skriva med sin fina handstil. Haha gud va taskig jag var nu. Har inte skrivit något på ett helt år, men det ska det bli ändring på nu hade jag tänkt. Det värsta är att jag inte minns allt vi gjort.
2009 var ett händelserikt år, först var det en helg till Tyskland för att hämta Malin som kom hem från Kina, Sälen med massa underbara människor vecka 6, Kroatien i en vecka under sommarn, vi jobbade tillsammans på golfen, vår första midsommar tillsammans, alldeles för mycket sorg, jag flyttade hit till Gävle, firade jul och nyår tillsammans för 3e året och massor massor mer. Underbart!
Det nya året har börjat bra, förhoppningsvis blir det snart ännu bättre då jag flyttar hem och vi hittar en lägenhet tillsammans. Hade varit så himla underbart att få inreda en helt egen lägenhet. Mitt rum här i Gävle är helt perfekt, jag älskar det verkligen! Grönt, lila, svart, vitt, massor med foton, tavlor och ljus. Det är i stort sätt precis så som jag vill ha det, lite större kanske och ett finare skrivbord och hyllor kanske. Men det känns inte som något eget, som en egen lägenhet liksom. Längtar!

              


100111

Jag tror jag ska börja läsa i min bok jag fick av min lillebror i födelsedagspresent igen, DU ÄGER!. Måste på nåt sätt skapa en vilja. Viljan att gå ut i köket och laga mat. Jag har ju handlat massa god mat idag, ändå sitter jag här på sängen med filten över mig och tittar på tv. Jag är i och för sig inte så hungrig än, men jag vet ju att köket snart kommer vara knökfullt. Eller kankse inte idag, jag tror inte alla har kommit tillbaka än. MEN ÄNDÅ! Hade tänkt göra kyckling klubbor idag, men det blir det inte. Orkar inte stå och hålla koll på den där inne i ugnen i över en halv timme. Det får bli det imorgon istället. Mumma! Idag tror jag istället att det blir ungefär samma som mamma lagade innan tågresan hem igår, köttfärs stekt med purjolök, men jag tänkte lägga till champinjoner och ha fullkornsris till istället för pasta. Köpte mig faktiskt en flaska olivolja och lite soja idag med. Det verkar så himla gott med mat, ändå har jag ingen lust att röra på mig. Absolut ingen lust att gå ut i köket. FY FAN va det ser ut där ute alltså! Helt galet! Massa äckliga matrester, spisarna är helt nerskitna, matbordet är jätte äckligt och det saknas till och med luckor på vissa ställen. Man kán ju undra vad som hänt här! Det skulle inte förvåna mig ifall det är min städvecka nästa vecka eller nåt heller. Jag är ganska säker på att det inte är min tur nu. Men jag tror inte att dom som har städveckan denna veckan kommer att göra något eller så, så det får väl jag sköta nästa vecka. Gud jag blir alldeles illa mående av bara tanken att börja röra i allt det där. Inte vet jag ju vad det är för rester heller, alla lagar ju så himla konstig mat! Saltgurka, zuccini och kokt köttfärs, MMMH - NOT! Usch, usch, usch! Nej, nu får jag släpa mig upp, byta till lite anständiga kläder och gå ut till sörjan innan jag fastnar i Navy CIS.

Smaklig måltid till mig själv!
Emma ♥


En dag mindre tills jag får vara i din famn igen ♥


God morgon Gävle

Här sitter jag och äter en frukost som består av en Activa blåbärs yoghurt och en banan. Bananen är kvar från tågresan och sen hann jag som tur var hann jag springa in precis innan Ica stängde och köpa yoghurten med. Idag gäller det att skriva klart slutanalysen till Marknadsförinings PM'et som handlar om KICKS. Hoppas det går någorlunda fort och sen blir det Willys med Sofia. Måste ju verkligen storhandla idag eftersom jag inte har någon mat överhuvudtaget. Inte ens pasta har jag kvar..

Hoppas ni får en bra dag!
Här är det strålande sol och -16 grader.

Emma ♥

tillbaka till verkligheten

Tillbaka i Gävle med världens huvudvärk. Uppdateringarna startar igen imorgon efter juluppehåll.
Hatar verkligen huvudvärken man får efter att ha gråtit, även om jag har varit duktig och inte gråtit speciellt mycket idag. Hatar det. Men förhoppningsvis är detta sista gången jag åker upp hit till mitt lilla rum, snart flyttar jag hem.

Godnatt ♥

RSS 2.0