22

En väldigt lugn och skön eftermiddag har det varit!
Läst igenom vad jag ska säga på redovisningen imorgon ett par gånger och tittat en massa på tv. Var faktiskt ute och tog en liten promenad förut med, men vill inte anstränga mig för mycket så att jag blir ännu sjukare. 

      
           
Nu sitter jag och tittar på slutet av Arga Snickaren och väntar på att mitt älskade Grey's ska börja om några minuter. Har faktiskt köpt lite Grey's mysmat till mig själv idag med. Det blev ju inte rikgit som jag planerat med att jag skulle öppna min vinflaska igår efter tentan så idag blir det istället tacodipp med morot och gurk pinnar! En påse solchips är inköpta med, men tror jag ska spara dom till helgen kanske..

Måste dock säga att jag är lite orolig för Nicklas och hans influensa. Pratade nyss med Urban som berättade att det är nu när febern håller på att försvinna som folk har fått svårt med andningen och det är precis vad som är med Nicklas. Febern är borta och han känner att det är slem i lungorna när han andas. Man kan väl inte direkt åka in och sätta sig på akuten när man har svininfluensan? ELLER?!

Krya på dig älskling! Jag kommer hem och tar hand om dig i helgen!
Emma ♥


Onsdag

Hoppade upp ur sängen i morse och strålade av glädje. Jag kunde till och med andas ur min lilla näsa! Ändå lyckades jag ta lite för mycket tid på mig så det blev att ta med frukosten i handen på språng. Vi träffades med fruppen vid halv 10 och satte oss med redovisningen och opionskapen inför imorgon. Det gick faktiskt förvånandsvärt bra och vi blev klara till strax innan 3 tror jag och då blev det en promenad på stan. Skulle ju leta efter en present till min kräsna storebror vilket inte gick speciellt bra så det blir en tillgodopresent istället. På vägen tillbaka blev det lite mathandling inför middagen.

Krya på er alla där hemma! Jag kommer ju hem imorgon och då vill jag INTE bli sjukare ingen!
Emma ♥

 


Snyggast


Här kommer bilder ifrån i fredags
  
Snyggaste paren
   

Tänkte avsluta med en någorlunda normal bild i alla fall


Tentadag

Förkyld och tillbaka i Gävle.
Helgen hemma har varit väldigt rolig och mysig, men den bestod även av massor av sjukdom. Tåget hem i torsdags gick bra, som tur var mötte jag ju upp Pontus i Örebro, annars hade jag missat tåget för vi var jätte försenade från Gävle och dom sa inte var ifrån Göteborgståget skulle gå ifrån i högtalarna. Lillebror var förkyld men blev inte riktigt sjuk F Ö R R Ä N i fredags då han fick 40 graders feber. Min och Nicklas fredag var himla rolig! Först och främst fick jag träffa min lilla Victoria och sen var det överraskningsfest för Alex som fyllt 25. Helt otroligt bra av Mickis att fixa allt (mat, dricka, lekar, pimpad rullstol åt Alex, frågesport och allt möjligt)! Alex hade inte anat någonting utan hade istället gått och klagat på att hon betett sig konstigt de senaste veckorna och funderade till och med om hon kanske var otrogen.

I lördags vaknade både jag och Nicklas med en jobbig känsla i halsen. Pappa körde oss till Nicklas bil vid Skutehagen och sen blev det ett försök till nya frölunda torg (HELT FULL KNÖKAT, så vi åkte igen) och sen Mediamarkt. Efter att kört iväg Nicklas pappa på kvällen åkte vi och handlade och sen blev det super god middag och Johan Falk filmerna.  Vi såg 3 tror jag det blev av dom nya, fast GSI hade dom inte i affären så Nicklas fick förklara vad som hände i den istället. Hur mysigt som helst hade vi iallafall! Men min stackars pojke blev jätte sjuk och fick jätte hög feber på kvällen.

När vi vaknade upp på Söndagen konstaterade vi att Nicklas fått svininfluensan, vilket även sjukvårdsupplysningen konstaterade. Det blev en lugn morgon då jag låg i Nicklas knä och läste affärsredovisning samtidigt som Nicklas spelade xbox. Mamma och pappa kom och hämtade mig vid 1 tiden och sen blev det hem och fortsätta plugga.

Igår åkte jag upp hit igen, på centralen fick jag dock köpa nässpray, halstabletter, näsdukar och alvedon. Pluggandet gick inte så himla bra utan det blev mest sovande på tåget.

Idag var det första tentan på högskolan för mig, sluttenta i affärsredovisning. Jag har aldrig varit så otroligt lugn inför ett prov tror jag, antagligen för att jag varit inställd på att kugga. Men när jag väl skrivit allt jag kunnat så kändes det ändå ganska bra. Det kändes som att jag borde bli godkänd i alla fall, vilket gör mig himlans nervös, för tänk om jag inte blir det! Det var en stort berg som försvann ur magen iallafall. Nu är det bara att göra ett oponionskap tills på torsdag och ha själva redovisningen på torsdag som gäller.
Ska se om jag kan få tag på ett tidigare tåg hem på torsdag med, har bokat biljett kl 17 eftersom jag inte visste när jag beställde biljetterna när jag hade redovisningstid. Hoppas det löser sig. 

Nu ska jag sätta mig och läsa igenom arbetet som vi ska disikera imorgon i skolan. Hoppas alla i gruppen kommer så vi får det färdigt imorgon på dagen. Måste passa på nu innan mina bihålor börjar göra så ont så det känns som huvudet ska sprängas igen. 
Hoppas ni haft en bra dag! 
Emma ♥ 


14

God morgon!
Duktiga jag har varit vaken sen klockan 6, dock kom jag inte upp fören strax innan sju. Anledningen till detta är att min arm gör så otroligt, himla ONT! Så fort jag rör armen så blir jag illamående typ. Inte alls roligt!
Sen när jag väl fått på mig alla kläder och så, så kom jag på att jag hade tänkt gå in i duschen. Korkat!
Nu på morgonen har jag iallfall lyckats halvbädda sängen, diska det sista och torkat undan i köket eftersom att jag har städansvaret med en annan kille denna veckan. Snäll var jag och skurade ut båda mikrosarna med.

Klockan 9 ska jag på affärsredovisnings seminarie och efter det ska vi sätta oss och göra klart ledarskaps fördjupningsarbetet. Sen kommer jag nog få skynda mig hem för att hämta väskor, köpa lite frukt kanske, zonsalva och så gå ner till tåget så klart!

14 timmar kvar tills jag kommer hem!
Längtar!
Emma ♥

22

Efter nästan två timmar på vårdcentralen har jag nu fått min spruta och gud va ont det gjorde! Det gör fortfarande ont måste jag säga, kan inte lyfta armen högre än axeln. Kände mig verkligen inte ett dugg duktigare eller modigare än den lilla 8åriga flickan som satt bredvid mig med hennes pappa och grät och knappt vågade röra sin arm. Men jag bet ihop och var en duktig flicka som faktiskt bor alldeles själv.

Jag har även varit duktig och städat på mitt rum sen Nicklas var här, packat inför min hemresa imorgon. Även analysen är klar. Dock fick Benny en annan i gruppens analys och sammanfattning av hans intervju och den var inte direkt vad vi hoppats på om vi säger så! Nästa period kommer jag förhoppningsvis kunna arbeta och plugga tillsammans med Sofia, eftersom hon ska läsa om ekonomisk styrning.

Så här fin var min lägenhet förra veckan då Nicklas kom hit på besök:
   

Köpt fina rosor till honom hade jag gjort med

Sov så gott! Ses imorn!
Emma ♥


Förbannad

God middag!
Idag har verkligen inte varit en bra dag!
Sov morgon till klockan nio var ju dock skön, men sen brakade det. Började med att vända på ett brev jag fick från landstinget i fredags, det visade sig handla om vaccinationen av svininfluensan och i den stod det så fint att jag skulle varit där igår kväll och tatt min första lilla spruta. Så fick börja med att sitta och prata med en läkare på psykotrin hur jag nu kom dit när jag ringde?! Efter det blev det telefontid kl 13:50 sa roboten i telefonen så fint.
Skynda till skolan för att ha gruppseminarie, vilket dock var trevligt. Alla är så snälla och pratglada i klassen.
Efteråt satte vi oss i vår grupp bestående av mig, Benny, Madde, Amina som inte förstår svenska, Evelina som bara sitter och nickar och så NuriSLAM som gör lite som han själv vill. Berättar mer om detta senare.
Men arbetet känns i fas nu och det ska nog kunna bli klart tills imorgon så att vi slipper sitta med det på fredag morgon eftersom det ska in kl 12.

Även vaccinationen löste sig och jag ska gå dit om 10 minuter tänkte jag. Det ligger ungefär 100 meter bort och dom har öppet mellan 17.30 -19.30. Det är väl lika bra att vara där direkt kan jag tänka mig.

Jag tänkte nyss gå in och titta ifall man kunde enrolla sig på marknadsföring och ekonomisk styrning kurserna på blackboard och så såg jag att lärarna skrivit ett nytt meddelade. När jag öppnade det fick jag mig dock en chock! Helt plötsligt, som dom sagt att vi inte ska göra under hela kursen SENAST IDAG, ska vi göra en opposition på någon annans fördjupningsarbete. Det ska dessutom "bara" vara 2 A4 datorskrivet som ska in. När ska vi hinna med det hade dom tänkt? Fördjupningsarbetet ska in på fredag kl 12, på tisdag kl 9 är det sluttenta i affärsredovisning och på torsdag är det redovisning av fördjupningsarbetet som dessutom ska ha powerpoint presentation. HERREGUD säger jag bara!




Högskola

Nu sitter vi i skolan och diskuterar vårat fördjupningsarbete som ska in på fredag. Dom två som inte varit här någonting innan och heller inte gjort något till arbetet är tyvärr här idag så vi kan inte sparka ut dom ur gruppen. Den trevliga killen som inte säger ett ord har tydligen gjort en egen inledning till hela arbetet som han tyckte att vi skulle fixa.  Men icke! Jag har ju fan gjort det redan! Och jag och Madde har redan skrivit hela sammanfattning på hela teorin så jag vet inte riktigt vad dom kan göra. För inte vill jag ge ansvaret till dom att ficka i power point och fixa redovisningen till nästa vecka. Det får lösa sig. Får hoppas att det blir bra bara.

Hoppas ni har en bra dag!
Resten av min dag kommer bestå av plugg iallafall!
Emma ♥

tillbaka till vardagen

Så, då var allt som normalt igen. Efter en helt otroligt underbar helg! Jag och Nicklas har haft så otroligt mysigt!
I Torsdags hade jag först föreläsning, sen mötte Nicklas upp mig, Madde och Benny och åt lunch tillsammans under tiden vi satt och gjorde klart praktikfall 2 (VILKET VI LÄMNADE IN FELFRITT!). Sen blev det lite stan och den mexikanska restaurangen med Sofia. Jätte trevligt! Sofia och hennes Niklas kanske ska följa med till snön! Hoppas hoppas! I fredags var det regn, regn, regn och det blev Valbo, mysig lunch, idol, pestokyckling, köpe av elvisp och hyrda filmer! Toppen kväll! I lördags så var det promenad, stan, hyre av film, BIO och såg filmen Upp ♥ Jag lyckades gråta tre gånger under filmen bland alla småbarnsfamiljer. Kändes toppen! Söndagen var ganska jobbig och det blev inte så mycket gjort förutom att köpa oss varsin nya likadana parfymer (en för tjej och en för kille såklart). Dagen avslutades med ett jobbigt farväl vid tåget, men det är inte så långt kvar tills vi träffas igen! För hoppningsvis kommer jag hem redan på torsdag och då blir det tåg hem med lillebror! Ska se om jag hittar någon billig resa bara så löser det sig. Dock kommer helgen att bestå av mycket plugg!

Nu har jag precis varit på en timmas spinning och om en timma blir det Yoga, så nu ska jag försöka få i mig lite middag. Nicklas köttbullar och mos ♥

 


Onsdag

 Min söta nya blus som jag fick av min mor och far i födelsedagspresent förra helgen!

Nu är mitt rum renare än när jag flyttade in! Hela rummet/lägenheten är skurad och avtorkad och skiner ! Blev lite ommöblering med. Bilder får dock komma imorgon för vill inte att Nicklas ska smyg titta ifall han får för sig att gå on och läsa här. Hoppas ni har en jätte trevlig kväll! Jag sitter och tittar på Grey's, sen blir det en snabb dusch innan jag ska gå ner till stationen! Nicklas kommer vid.. 22:27 tror jag det var så får väl gå kvart över, senast 20 över. Så himla underbart att bo så nära! Bara raka vägen 500 meter och så är man där. Thai maten är hämtad med! Dom stängde ju klockan 8 så det får bli att micro värma den lite sen. Tyvärr var den rätten jag vill ha slut så det blev Kyckling med Caschew istället, såg sen när jag kom dit att den tydligen skulle vara stark ?! Hallå eller! Sen när har lilla Emma valt en av de starka rätterna? Hoppas verkligen att min creme fraisch fortfarande är okej så jag kan ta lite sån till... Blir massa banan och vittbröd annars ! Nu ska jag ha ett uuuuuunderbart slut på denna långa dagen!

Emma ♥

LÄNGTAR


Godmorgon !

God morgon! Vaknar med tuppen, eller okej av att min underbart  underbara pojke som skickade ett sms två minuter innan alarmet ringde. Dessutom  så är jag jätte pigg! Helt otroligt så mycket energi jag har i kroppen och den lär jag behöva! På schemat idag står alla möjliga saker;

·         Praktikfall 2

·         Handla lite små saker

·         Städa upp rummet

·         Skura golvet (toaletten är redan skiiinande ren!)

·         Jag känner att listan håller på att bli väldigt lång så jag slutar här.

Idag eller rättare sagt ikväll kommer ju som sagt min pojke hit!  Klockan 21:55 ska jag stå på perrongen och hoppa av glädje. Innan ska jag ha fixat det fint och mysigt här inne och köpa thai mat som vi kan äta när vi kommer hem! Det ska bli så kul att få visa Nicklas min lilla stad här uppe. Himlans tråkigt att jag har föreläsning kl 9 imorgon bitti och att jag faktiskt måste gå eftersom det är den sista innan den stora hemska skrämmande sluttentan den 27e. LÄNGTAR INTE!

Och boom så tappade jag all motivation till att skriva, dumma One tree hill avsnitt. Snacka om mood killer. Ha en underbar dag ! Emma♥


24

Som sagt, igår gick det inte att uppdatera av någon anledning så jag ska försöka göra det nu istället.
Idag har varit en otroligt lång dag! Vi träffades i morse och började arbeta med praktikfall 2 i affärsredovisningen och det gick långsamt framåt. Strax efter 12 tog vi paus för lunch, idag blev det för första gången då vi ätit på skolans restaurang då det inte var pasta. Otroligt. Efter detta fortsatte vi till 4 då vi bestämde oss för att ge upp och fortsätta i morgon, MEN jag och Benny gick iväg till biblioteket för att fjäska till oss lite hjälp och det lyckades vi med! Så nu stämmer hela balansräkningen fram till över avskrivningarna. Fattar ingenting av det där. När vi fått lite hjälp och nytändning fortsatte vi arbeta i en timma. Men man blir så himla, himla trött av att bara sitta där och läsa en massa siffror i flera timmar så vi bestämde att fortsätta imorgon vid samma tid. Bara tre frågor kvar dock så vi borde nog klara av det ganska snabbt tror jag! Vi har dessutom sagt att vi alla ska läsa om de tre punkter vi har kvar tills imorn så det kommer gå suuuuper snabbt! Hoppas vi !
Nu på kvällen blev det Friskis och svettis med Sofia och hennes kompis som jag tror heter Sandra om jag inte minns fel. Station/medel 75 minuter och HERREGUD va jobbigt det var! Fick ont i låren direkt efteråt!
När jag kom hem blev det iallafall tre varma mackor med pesta eller tacosås, skinka och ost på :) Mumma gott! Detta var denna dagen. Får se om jag orkar skriva lite mer senare om igår.



Nu är det mindre än 24 timmar till min älsklings pojke kommer hit ! LÄÄÄÄÄÄÄÄNGTAR !
Emma ♥


träning träning träning

Det gick inte att uppdatera igår så jag får ta det idag istället. Dock inte nu.
Har suttit med Amina, Benny och Madde från klockan 9 till halv 5 idag. Nu ska jag iväg och träffa Sofia vid skolan för att sen promenera bort till Fjärrans Höjder och gå på friskis medel/styrka. Kan ni fatta?! Jag på  styrketräning ! Herregud säger jag bara!
Hörs sen !
Emma ♥


Familjehelg

Söndag, söndag, söndag och tillbaka i ensamheten. Denna veckan har varit ruggigt påfrestande, men den har också haft ett underbart slut. Två intervjuer i tisdags och sen har det varit hemtenta för hela slanten. Det känns som jag satt dygnet runt med det där helvetet. Men jag är nöjd med vad jag fick fram och jag skrev sammanlagt 7,5 sidor. Både i fredags och i lördags (och faktiskt även idag) vaknade jag klockan 6 och var klar vaken, så det var bara till att sätta sig och börja skriva. Strax efter 8 var jag klar igår morse och då släpptes hela ångest bomben! Så otroligt SKÖNT!


Jag, pappa och Pontus

Klockan 12 igår kom mamma, pappa och Pontus upp, efter att kört tre timmar ifrån Örebro. Det blev presentöppning, vilket är en av mina favorit sysslesättningar.
Av mamma och pappa fick jag ; En stor jätte go beige kofta, en midjekjol, en söt krämfärgad blus, boken Det här är allt, två pandora smycken till mitt armband och två gröna kuddar.
Av mormor fick jag; boken Bara inte du - av hon som skrev LBD, min och Saras favoritbok
Av Pontus fick jag boken DU ÄGER – Mia Törnblom
Jätte nöjd är jag! Tänka sig att mamma lyckades pricka in både koftan och blusen som jag suktat efter utan att sett en bild eller någonting.

Efter det blev det först en jätte vända på stan där jag köpte mig en långärmad vit tröja och sen blev det lite kortspel på mammas och pappas hotellrum. Vid 6 tiden gick jag och Pontus hem till mig och fixade i ordning oss och sen blev det Bienviedo eller vad den nu heter. En mexikansk restaurang är det i alla fall, med massor och då menar jag verkligen MASSOR med mat! Även om dom från början glömde min… Intressanta hattar har dom där med, som dom mer än gärna sätter på ens huvud. Ska se om jag lyckas skicka över bilder därifrån från min uuuunderbara lånetelefon.

     
Högskolan. Gävle ån, mamma och pappa, konserthuset

Idag var det en promenad som var planerad på morgonen och så blev det. Gick först min skolpromenad för att visa skolområdet och sen blev det Boloungeskogen tillbaka. Jätte mysigt! Det är så otroligt fint där inne så det är inte sant! Det är så att den mest foto ointresserade suktar efter att få fota där inne! Alla små bäckar? Med söta små änder, solen som skiner, massa stora fina träd, träbroar och allt möjligt.
Efteråt var det tänkt att vi skulle till en höstmarknad, denna hittade vi dock inte. Utan istället blev det "havet", läkerol arena - sjukt snygg! utifrån i alla fall och sen blev det Valbo köpcenter innan vi åkte tillbaka hem till mig, bytte en tröja. Sen var det dax för familjen att åka tillbaka till Örebro.

   
Läkerol arena, jag och pontus i boulongeskogen, jag och mamma

För en timma sen ringde mitt alarm och sa att det var dax att byta om och springa ner till Friskis för en timmas spinging. Efter att verkligen skyndat ihjäl mig får jag reda på att jag skyndat mig heelt i onödan. Passet jag bokat in mig på var tydligen inte fören imorgon! Gaah säger jag bara! Men vi var ju uta och gick i morse. Jag vill verklige komma igång med träningen igen. Få lite muskler och slippa ha min j*vla ryggvärk hela tiden.

Nu blir det fotspa och Royal Pains. Grymt bra nyserie på 3an. Me like!
För övrigt så är det bara TAM TAM TAM 76 timmar kvar till min underbara pojke kommer hit! MUMMA!
Emma ♥


Förlåt

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, det har ju inte blivit så mycket bloggande de senaste dagarna och det kommer det inte heller bli idag. Eller imorgon. Men det är bara för att jag håller på att skriva på denna förbannade hemtentan. ÄÄÄÄNTLIGEN börjar jag se slutet! Har bara sista frågan kvar, ändra om lite menigar i fråga två och för hoppningsvis låta mamma läsa igenom fråga 3.



Jag har sagt senast 1.00 idag och det kommer jag nog kunna hålla mig inom. Sen blir det upp med tuppen imorgon för att rätta och läsa igenom. Och självklart städa. Har sparat det roliga till sist!

Ha en trevlig natt ! Så ska jag försöka uppdatera er om "allt" som hänt de senaste så snart jag bara kan!
Emma ♥

God morgon, god morgon

Idag vaknade jag kl 06.13 och var pigg! Hur är det någonsin möjligt? När jag gick och la mig igår vid 11, halv 12 var jag så död i huvudet så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Jag bestämde mig iallfall för att gå upp, så nu har jag tvättat ansiktet, klätt på mig och sitter och äter frukost. Tänkte att om jag börjar skriva på hemtentan nu så kan jag faktiskt ta en liten paus sen i eftermiddag. Eller det kommer jag inte kunna egentligen, men jag behöver inte må lika dåligt över det. Hemtentan går sådär, hela första frågan är KLAR! Jag vet dock inte vart jag ska börja skriva på varken fråga två eller tre.

Men nu ska jag sätta igång!
Önska mig lycka till!
Emma ♥

Födelsedag

Om 25 minuter fyller jag 19 år. Det känns inte som att jag fyller år, det känns bara jätte jobbigt. Jag brukar aldrig kunna sova natten före. Jag brukar hoppa upp och ner för att jag är så uppspelt. Jag brukar ligga vaken och vänta och vänta på att familjen NÅNGÅNG ska bli klara ute i köket så att dom kommer in och ger mig presenter att öppna. Men inte i år. Men jag ska träffa Madde och Benny imorn iallafall, vi ska luncha och diskutera hemtentan. Så lite sällsakp kommer jag få. Funderar på att köpa med mig en bakelse eller nåt från bageriet på vägen hem, kanske sätta ett ljus i det också för festlighetensskull. Men jag vet inte vad jag ska önska mig dock.. För inget av det kommer gå i uppfyllelse. Imorgon skulle det även ha varit farfars 90 års dag. Det är så himla svårt att inse att han är borta. Tänker på dig varje dag farfar ♥ Skönt att du hann upp till farmor iallafall så att ni kan fira din dag tillsammans och dansa nakna som Totte brukar säga.



Men på lördag kommer mamma, pappa och Pontus. Då ska jag visa dom runt och så tror jag att det blir den Mexikanska restaurangen till middag. Helt otroligt god mat hade dom sist jag och pappa var där. Vi var även där under n0llningen och gjorde n0llning uppdrag - så många som möjligt skulle shota i fina såna färglada hattar.

Sov så gott och grattis mig själv och farfar, för nu är det våran dag!
Emma ♥

Tisdag

Hjälp vilken lång dag det har varit. Nicklas ringde och väckte mig 5.55 i morse, det blev lite fel där. Han skulle ringa när han satt i bilen och inte när han gick upp hade jag tänkt. Efter två sekunder var jag inne i min skönhetssömn igen och fick sova i en halvtimma till innan jag blev väckt igen halv 7 och var tvungen att masa mig upp ur sänge. 7.20 stod jag och väntade på den varma bilen på parkeringen, och JA jag hittade träbron ( som var helt frosttäckt och ruggit hal ). Det är helt otroligt kallt här uppe redan! I solen visade termometern 5 grader idag och det var is på vägen överallt. Så mamma och pappa, ni bör nog sätta på vinterdäcken innan ni ska köra hit upp till helgen!

Första intervjun var kl 8 i Valbo industriområde skulle jag nog säga att det var.. Företaget höll på att göra VA-system i betong och plastfiberdukar som man har när man gör nya vägar och sånt intressant! Men Kalle, VD:n var himla trevlig och pratglad.
Efter det åkte vi bort till Sandviken (HERREGUD VA ALLT ÄR LITET HÄR! det dom kallade "stan" bestod av en lång gata med en pizzeria, ett café, en mataffär och en sån klädaffär man helst inte vill gå in i typ ). Benny hade tittat på eniro och sett en bra parkering där vi ställde oss. Dock visade sig det att revisionbyrån vi skulle till låg 30 nr bort, vilket betydde att vi var tvugna att gå i en kvart innan vi kom fram. Även denna mannen var väldigt pratglad, mer än den första, och pratade om allt! Det svävade ut många gånger och dessutom så ringde hans telefon hela tiden. Men efter 1 och en halv timma hade vi fått svar på våra frågor och vi kunde åka hem.

Väl hemma åt jag Amandas soppa och bröd till lunch med Janet och Taing. Dom två tjejerna är himla trevliga, men gud va svårt det är att få igång engelskan! Glömmer ord här och där hela tiden känns det som. Igår kom en av Indierna fram och undrade om han kunde lämna tillbaka sin dator han köpt på Mediamarkt, ja säger jag eftersom han sa att han hade kvittona och allt sånt. Sen visade det sig att han köpt den i Tyskland i somras?! Men men, som tur är har dom öppnat en Mediamarkt här i Gävle så jag skickade dit honom. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara honom. Hur kan han efter några månader komma på att datorn är på tyska och att alla tagenter är fel? Men men.

Lite pluggande hann jag med innan jag somnade. Jag förstår inte, texten gör mig verkligen sömnig! As tråkigt är det, men jag måste ju ta mig igenom det nån gång. Men imorn blir det Ledarskap hemtenta så då ska jag begrava mig till det. Och lite paus är inplanerat när jag ska springa fram och tillbaka till tvättstugan. Köpa lite frukt måste jag nog göra imorn med. Dricka massa te med! Inte för jag har nån tekopp här... Eller kaffekopp... Mamma det måste ni ta med åt mig! En till på eran långa packlista.


Till middag blev det två grova havremackor med köttfärssås och smält ost i ugnen. Jätte gott.
Tittade nyss på halv 8 hos mig, sicken jäkla äckelsnobb det var som lagade maten idag! Värre än Karl-Jan. Usch säger jag bara! Hade velat se imorgon när en unga tjejen ska ha det, men måste tyvärr skippa det för har bokat in mig på en timmas Yoga halv 8 imorgon. Lite avkoppling i allt plugg.

Hoppas att ni har haft en bra dag!
Emma ♥


Funderar på att sova tidigt idag.




Gud va skönt det var att få träna igen! Och det gick faktiskt riktigt bra, även om jag inte tränat på 5 månader eller va det nu är. Var lite orolig innan för jag kom på att det var en timma träningspass, hemma brukar det ju bara vara 30 minuter... Men det gick som sagt bra!


Innan jag sprang ner dom 100 meter det är till närmsta friskis så fick jag gå ner till 3's affär inne på Gallerian, där det tog typ 40 minuter! Min nya telefon är trasig, IGEN! Hur fan går det till? Jag blir så himla trött, och han killen inne i 3 affären i Göteborg när jag fick min nya, nya så glömde han byta telefon i registret så dom kunde inte hitta min garanti och allt sånt. Men killarna fick ringa några samtal och tillslut så löste dom det och nu har jag en ful äcklig liten nokia. Men men, jag hoppas verkligen att dom fixar den snabbt och att det aldrig kommer bli problem med den igen.

För övrigt blev det spagetti och jätte och köttfärssås till middag och nu har jag mat imorn med i kylen. Och minst två portioner i frysen. Sjukt skönt om man inte orkar laga mat någon kväll.
Men nu ska jag snart sova, får se hur det går för jag tog en liten nap efter föreläsningen idag. Blev så trött på allt hans prat där framme så jag nästan somnade. Benny slog faktiskt till mig en gång. Inte bra Emma! Imorgon blir det träff kl 07.25 vid träbron? Vart den nu ligger. Men jag ska nog hitta hoppas jag.

Sov så gott! ♥


God morgon

Nu blir det snart föreläsning. Börjar kl 9.15, men nere på Stortorget så jag har ca 50 meter att gå. Helt underbart!
Sen blir det hem och plugga lite affärsredovisning, förbereda sig för de två intervjuerna imorgon och 17.30 har jag anmält mig till spinning/medel på friskis! Jag har inga träningsskor här bara.... Men det löser sig!

Ha en bra dag!
Emma ♥

OSTHYVEL



Jag måste bara få briljera lite med min nyinköpta osthyvel från IKEA. Den funkar faktiskt!


God morgon

Klockan är halv elva och gud va mycket jag har hunnit med! Eller kanske inte. Jag och Amanda gick upp klockan 8, Amanda åt frukost för filen räckte bara till en portion (jag ska ta lite brunch snart bestående av tomatsoppa och Amandas smarriga hembakade bröd hon tog med till mig), städat undan lite, fixat tågmat, diskat, promenerat fram och tillbaka till stationen och vinkat av Amanda och ändrat min TAM TAM TVÄTT TID !! Onsdag 12-16 har jag tid, så jag ska sitta och skriva på hemtentan samtidigt som jag får vara lite tvättvakt.
Jag och Amanda var nere i tvättstugan och smygtittade lite igår kväll.. Måste säga att det ser lite läskigt ut därnere men jag tror jag kommer klara det faktiskt.

     

Nu ska jag sätta mig och plugga affärsredovisning. Tänkte att det kan vara bra att ha hunnit läsa så långt som möjligt innan jag ska sätta mig med ledarskapen på onsdag. Vi har även två intervjuer att göra på tisdag. Först en i Valbo (tror jag?) kl 8 och sen en i Sandviken kl 10.30. Mitt företag kunde tyvärr inte på tisdag eftermiddag så får vänta med den en vecka. Vi har förberett våra egna 8 frågor + de obligitoriska skolan gett oss. Det är nämligen så att vi i första hand ska intervjua dom för ett projekt som heter FRAMFÖR som nominerar de 50 mest framgångsrika företagen i Gästrikland. Men eftersom vi sedan ska göra ett fördjupningsarbete inom ledarskap ska ställa lite frågor om det med. Frågorna för FRAMFÖR handlar om hur företaget gjort för att bli framgångsrika. 
Min grupps fördjupningsarbete ska handla om Hur företagen/ledaren gör för att förebygga konflikter inom företaget. 

Frågor: 

  1. Hur gör ni?
  2. Förebygger VD:ns ledarstil ”automatiskt” konflikter?
  3. Hade det varit annorlunda om VD:n varit kvinna/man
  4. Vad är det vanligaste konflikerna?
    1. Vad är de vanligaste konflikterna?
  5. Har det uppstått någon konflikt hos er?
    1. Om ni ej har konflikter, vad skulle kunna leda till en konflikt?
  6. Hur löser ni respektive förebygger ni konflikter på olika sätt?
    1. Om konflikten ej går att lösa, hur går ni vidare med hanteringen av denna?
  7. Angående den nuvarande finanskrisen, hade ni någon förebyggande strategi för att undvika just konflikter?
  8. Vilken är ledarens viktigaste roll i en konflikt på arbetsplattsen?

Hoppas att ni får en bra dag! Saknar er alla!
Emma ♥


Helt Enkelt



Idag har varit en underbar dag, trotts lite regn nu på kvällen, magont och att frölunda hittills ligger under med 3-1 mot Skelefteo.
Det blev en riktigt lång sovmorgon (10:30), sen blev det tv-tittande och frukost på sängen. Efter detta bar det av till stan där det för min del inhandlades ett skrivbordsunderlägg, nya örhängen och en två årspresent till Nicklas. Vid 15:00 gick vi till biografen och såg Flickan som lekte med elden där PATRIK ISAKSSON var! Jag bor i värsta kändisstaden känner jag. Filmen var bra, men det blir så konstigt för dom får ju inte riktigt med allt det bra ifrån boken.
Sen vi kom hem har vi tittat på The proposal och gjort i ordning oss. Nu blir den Körslaget i en kvart innan vi ska till restaurangen Helt Enkelt och fira våra födelsedagar!
Vi har bord i baren kl 20:30.

Ha en underbar kväll och Frölunda får se till att lägga lite mer mål nu!
Emma ♥


Boulongeskogen



   


Lugn fredag

Idag har varit en otroligt lugn dag, fast skön.
Efter frukost gick vi ut på en långpromenad. Det är så otroligt vacker natur här uppe! Först gick vi min vanliga väg för att visa Amanda skolan, sen blev det teknikparken och sist men inte minst Boloungeskogen. Vi stannade faktiskt en stund och tittade på änderna vid ån. Mysigt! Får sån lust att gå ut och sätta mig på en av alla bänkar längst ån och läsa eller kanske till och med måla. Var väldigt längesedan jag målade/ritade/skissade senast... Det var nog den vintern farfar fick sin första stroke som jag verkligen började... Men det har inte blivit så mycket med det, det senaste tyvärr.
(Kommer bilder från detta senare)

På eftermiddagen blev det lite strosande på stan, vi båda var ganska sega. Men inte längre!
Till slut hamnade vi på Waynes, fikade lite och sen blev det medtag av kaffe upp till lägenheten. Eller rummet eller vad jag nu ska säga. Väl här satt Amanda och skrattade åt datorn med hörlurarna i och jag satt med min affärsredovisningsbok upp i ögonen. Det är verkligen helt otroligt svårt att få in vad det står i huvudet! Efter en och en halv timma blev jag lite avundsjuk på Amanda som fick sitta där och titta på Robert Gustavsson så vi gick ner till Konsum och köpte köttfärs.
Jätte god tacos framför Idol. Jag och Amanda har Tove, Rabhit, Reza och Erik som favoriter. Erik förövrig är lätt min favorit från i onsdags, men han var tyvärr inte lika bra ikväll. En lite rolig grej om Erik, jag och Amanda var helt, HELT säkra på att han precis fyllt 16 eller max var 17. Igår gick vi in och googla för att se efter, han är tydligen 21! Tokigt...

Lite info om skolan:
Ledarskap
Jag fick G på sista teorireflektionen! Så glad! Inte för att jag trodde att jag skulle bli underkänd men jag har, på de tre tidigare alltid fått en siffra efter G:et. Vilket betyder att det är något speciellt jag ska tänka på tills nästa gång, men inte på den sista!

Idag har jag även ringt mitt företag, som det visade sig att Amandas .... en som heter Janne varit VD för tidigare. Den mannen som nu var VD verkade dock väldigt seg och inte alls särskilt pratglad så får se hur det kommer gå under intervjun. Tur att jag har med mig Madde och Benny.

Affärsredovisning
Segt segt segt. Vi hade seminarie igår, jag hängde med lite iallafall! Nu när jag suttit och läst boken hänger jag med på det vi gått igenom tidigare, men det är fortfarande hur många sidor som helst kvar att läsa! Har ca 100 sidor innan jag är ikapp. Inte för att det är någon jag vet som är där vi ska. All tid gick ju åt praktikfallet fram till denna veckan och vem sätter sig och läser 100 sidor då om något som inte har med uppgiften att göra utan bara förvillar en? Inte jag iallafall. Vi får hoppas att det går bra i slutänden, provet är ju inte fören den 27e.


Sov så gott ! Det ska vi göra här efter CSI Maimi som är på tv nu.
Emma ♥


Torsdag

Dagen har varit bra. Hade föreläsning på morgonen 9-12. Hem till kära Amanda och köpte tåg biljetter hem för den 29e oktober, nästa gång jag ska hem. Herregud va långt det är kvar! Hoppas verkligen mamma, pappa, Pontus och Nicklas kommer upp nästa helg och hälsar på och firar min och Pontus födelsedag.
Vid halv två eller vad klockan kan ha varit gick vi ner på stan och shoppade lite och satt på café i över en timma. Måste rekomendera Kyckling och cashewröra wrap från Waney's coffe. Det är ju det stället som gäller här, inte någon expressohouse här inte.

Vi var hemma igen vid halv 4 och då blev det Henrik Schyffers the 90's show. Så sjukt bra är den!
Vid 8 lagade vi hur god tomatsoppa som helst! Mumma säger jag bara! och massa soppa över till mig!

Nu tittar vi på Nöjesportalen och sen blir det nog sova snart tror jag, känner mig trött.
Imorgon blir det mer stan och TACOS!


RSS 2.0