Mys med Amanda.

Idag har jag, Madde och Benny suttit i biblioteket och rättat våra arbeten, så förhoppningsvis ska dom stämma nu. Sen vid halv 1 träffade jag Sofia och så satt vi och fika, bredvid DAM DAM DAM KAHNBERG ! Kan ni fatta? Jag satt bredvid honom! Blev helt ställd och Sofia förstod ingenting. Var tvungen att skicka ett sms till Sara.



Vid 3 mötte jag Amanda på stationen. En himla seg gubbe som skulle fixa mina biljetter dock, tog minst 10 minuter och stackars Amanda behövde kissa. Sen bar det av hemåt. Vid fyra ungefär tog vi bussen mot IKEA, vilket inte var så lätt? Vi skickade sms precis som hemma men när vi kom på bussen sa han att det inte funkade med det om man skulle till Valbo och att man var tvungen att gå bort till automaten som var 10 meter bort. Då åkte bussen. Jag och Amanda förstod ingenting om hur den mokapären funkade så vi frågade en dam som inte heller hade koll men sa att man kunde betala på bussen. Så när nästa buss kom sa vi att vi skulle till Valbo och då var det att betala 20 kr så var det bra med det. Jävla buss chafför säger jag bara!
Väl på IKEA blev det en hallmatta, en osthyvel, en ny växt och 4 foto ramar.
Sen bar det av till andra sidan vägen för att kolla på madrass till Amanda. När vi gick in på SIBA började brandlarmet tjuta och alla var tvungen att gå ut. Efter ca 30 min och 3 brandbilar senare skyndade vi oss in och köpte en madrass och sen sprang vi till bussen för biljetten räckte bara i 10 min till. så 10kr vägen kostade det istället för 20. Himla billigt och bra.

När vi kom hem lagade vi en himla god middag (självklart blev det en extra portion till mig när Amanda åkt hem coh slutat feeda mig) som bestod av kyckling, avocado, amandas egengjorda pesto och persilja/vitlök pasta. Detta åt vi framför Idol. I pausen sprang Amanda ner och köpte Kaffe medan jag diskade. Framför Grey's blev det kaffe och kladdkaka och massa ljus. Så himla mysigt!
Och nu sitter vi och är bestörta över Fråga Olle dokumentären. "Hur du kommer genom att andas"- Låter himla intressant.

 


Onsdag

Okej, jag kan erkänna att jag inte gjort alls något av det jag hade planerat i morse.
Jag försökte plugga, men det gick ju inte så himla bra va. Boken ville imorgon bitti.

Imorgon ser för övrigt schemat ut följande:
9.00 Träffa Benny och Madde på Högskolan och försöka fixa lite fel i arbetet vi hade tills i fredags.
Förhoppningsvis träffa Sofia här i mellan och fika lite eller nåt.
15.00 Hämta Amanda på stationen! (och lämna in lite avbokade tågbiljetter och boka in hemresa den 29e)
Sen ska jag och Amanda sätta oss på en buss och åka ut till Valbo. Här ska vi leta efter en madrass så att hon inte behöver sova på golvet som pappa behövde göra när han sov här med mig.


Dagen före Amanda kommer!

Idag är det tisdag, och det betyder städning, upp packning och pluggande.
Det sist nämnda har jag försökt med i en timma men somnar bara så fick ta lite paus.
Det blir goda smörgåsar först och sen får jag nog försöka igen.

Här kommer lite bilder från mina två underbara veckor hemma.

     

           

Det har varit dom två bästa veckorna på länge. Min älskade pojke har fyllr 21 och vi hade födelsedagskalas. Jag har fått hämta mina tre favorit barn på dagis, Jonas, Axel och Oscar. Mina små änglar.
Jag har fikat med Anna. Gått på stan med Victoria. Träffat mina bröder och haft trevligt med dom. Haft bakdag med Amanda. Pratat med mamma och pappa. Och fått vara massor med Nicklas.

Däremot anpassat mig efter det, eller rättare sagt, det började nästan kännas som vanligt nu dom sista dagarna hemma. Det var jätte jobbigt att säga hejdå, men samtidigt när jag satt på tåget så kände jag mig ändå väldigt lugn. Och lugnet har hållit i sig och gör det fortfarande, för jag vet att allt är okej. Och jag vet att när jag kommer hem så finns allt och alla där.

Tack så mycket för att ni finns! Emma ♥


And I'm back !

Nu sitter jag här på mitt rum igen. Ska gå till skolan om 10 min och har inte klätt på mig eller ätit än, men jag har ändå ingen mat i kylskåpet. Det får bli en smoothie på skolan sen.
Idag blir det nog heldag plugg. Börjar med föreläsning 9-12. Sen ska vi sitta med gruppen och diskutera lite och sen är det ny föreläsning på eftermiddagen. Får inte upp schemat så jag vet inte när jag slutar. Måste även skriva klart arbetet till idag. Skrev ganska mycket på tåget igår, men hann inte skriva över allt i datorn.

Men jag skriver mer ikväll och då blir det nog några bilder också.

Emma ♥


Tisdag

Min mobil är i liv! Herregud va omständigt allt ska vara, men det är ju i och för sig bra att det är så säkert. Jag fick igång min telefon i morse, men självklart hade den spärrat pinkoden så det var puk som gällde. Den vet jag att den står på "mitt 3"s hemsida, så där går jag in. Bara det att jag kan självklart inte mitt lösenord och alternativen är "få nytt lösenord via sms" -NEJ? eller "få nytt lösenord på mailen" - Nej, eftersom jag har min gbgsd mail regristrerad och den är avstängd. Hopp tänkte jag, så istället lyfter jag luren och ringer till kundservice (herregud va många alternativ de hade ?! ). När jag tillslut kommer fram så får dom inte lämna ut den informationen till mig eftersom det är pappa som står på telefonen.
Här kommer nästa problem, hur ska jag få tag på pappa?
En snäll i korridoren lånar ut sin telefon och jag ringer pappa som ringer tre, får min pukkod och så ringer jag tillbaka och vips så var det löst!

Telefonen är igång, men tvek om den funkar som den ska. Hel seg och gör inte som man säger till den. Helt plötsligt när jag skrev ett sms började den söka på google och ändrade profil och massa. Känns sådär. Sen är frågan vart alla sms tar vägen? Jag har fått ca 10 stycken från nu att den startades och inget av dom ligger i inkorgen? Skumt. Alltså blir det att lämna in den när jag åker in till stan hemma i Göteborg.

Och ikväll får jag äntligen träffa min älsklings pojke igen! Gud va jag längtar!
 
 


trasig.

Om ni försöker få tag på mig så får ni skriva ett mail eller skriva på msn idag.
Min telefon har dött. Vet ni hur otroligt beroende man är av den?!
Jag har iallafall inte haft någon på 7 timmar. Så om ni hört av er så vet ni varför.
Hoppas ni har haft en bra dag och får en bra kväll!
Jag ska vara med kompisarna där jag bor idag.
och imorn kommer jag hem!

Emma ♥


Söndag


Mitt hår glänser och jag älskar det!

         

Idag har varit en ganska bra dag faktiskt måste jag säga. Jag gick upp halv 9 och gick ut och tog en lång promenad. Klockan 11 mötte jag upp Benny på biblioteket och så satt vi och pluggade och pratade om allt möjligt fram till kl 3.
Efter det, gick jag runt lite på stan och letade efter en riktig osthyvel. Inte en potatisskalare alltså. Men den enda jag hittade kostade 50kr och såg ut att hålla 10 gånger eller nåt, så jag kände inte riktigt att det var värt. Istället blev det lingonsylt ! Mumma säger jag bara! Här hemma har jag pluggat lite, dock inte så mycket. Min kära Amanda ringde och vi pratade ett tag. Flickan har äntligen fått ett jobb! GRATTIS !
För en timma sen begav jag mig ut och sprang en snabbis, ca en halv timma och passade på att hämta ut tågbiljetterna för hemresan nu i veckan.  När jag kom hem stod Janet och Taing och lagade mat så fastnade i köket och satt och pratade med dom i en och en halv timma. Vi ska kasnke se på Nothing Hill tillsammans sen.

Hoppas ni haft en bra dag!
Emma ♥


Lycka till mamma!




Jag hann aldrig publicera detta inlägget i morse.
Ville bara önska min kära mamma lycka till på utbildningen hon ska hålla idag!
Hoppas det går/gick bra! ♥


Plugglördag


Utanför stadsbiblioteket


Idag har jag suttit med Benny och Amina på Stadsbiblioteket. Eller det var kanske en överdrift, vi träffades kl 1 och gick därifrån kl 3 för att dom stängde. Så nu sitter jag hemma igen. Har gått igenom alla mina anteckningar och nu ska jag fortsätta med uppgifterna. Jag måste säga att jag börjar lära mig de olika budgeterna och vad som ska ingå. Likviditetsbudget, resultatsbudget och balansbudget. Hurra så kul det låter! Det är vad fortsättningen av mig dag kommer bestå av med.
Jag vågade mig in på blackboarden (ett av skolans 3 portaler) och tittade på resultatet på måndagens teorireflektion. Jag fick godkänt! Hurra! Det är en sån uppgift man bara kan få godkänt på eller rest, så jag är nöjder! Skulle tänka på att backa upp mina åsikter lite mer bara. Vi har en teorireflektion per vecka, måndagens tema är Ledarens uppgifter och system. Har inte börjat än, eller jo, jag har ju varit på veckans 2 föreläsningar om det och läst i en av böckerna. Men jag sparar nog det roliga tills imorgon tror jag. Nu blir det med uppgifter ur boken som gäller.

Hoppas ni har en trevlig lördag! Jag tog faktiskt med mig kameran ut förut, men det är så grått så det blev inga roliga bilder.

Emma


Fredag

Idag har Emma varit en duktig flicka. Det var föreläsning i ledarskap mellan 9 och 12, som tur var så visste jag ju om det idag. Så upp med tuppen och äta god frukost. Nu kanske jag överdrev lite, jag låg faktiskt och snooza från kvart över 7-8. Ops! Däremot gick jag faktiskt inte hem direkt efter idag, utan det blev först lunch med Madde och Benny på café Prego. Det såg väldigt annorlunda ut i dagsljuset än under finsittningen. Café Prego är nämligen där kåren håller till, men då åker ju så klart borden och allt sånt ut. Efter en god pasta Carbonara för 54kr gick vi över till biblioteket och satt mellan halv 1 och 4 djupt inne i affärredovisningsböckerna. Under tre timmar hann vi med 2 uppgifter! Helt otroligt! Får verkligen hoppas att provet inte har så många uppgifter för annars vet jag inte hur jag ska klara av provet som är på 5 timmar. Usch!

   

På vägen hem gick jag och handlade lite. Det blev en godis påse och en rödlök. En rödlök för 1 kr. Den ska ingå i min fredagsmiddag. Idag blir det Quinoa, kyckling(?), rödlök, gurka och avokado om den inte är för övermogen. Hoppas på att det blir mumma!
Förövrigt har jag aldrig köpt en så tråkfärgad godispåse! Den är bara brun och röd typ. Men så blir det ju ibland, dom hade inte riktigt min godissmak, eller överhuvudtaget sånt godis jag brukar äta. Kinapuffarna smakar typ kaffe? Finns det en sån smak eller? Inta vad jag visste i alla fall.

♥  Emma


nya håret

     
så fick det bli, en decimeter avklippt och mörkare hår utan att färga det. ♥


Dax för ny frisyr

Nu gäller det! Om 5 minuter ska jag vandra ner till frisören. Jag har varit snäll att duscha och borsta ut håret, så det är nästan utrett nu. Jag är så orolig att dom kommer behöva klippa av jätte mycket! Panik har jag! Men jag har en idé om hur jag vill ha det ifall det kommer bli kort. Och nej Nicklas, kort betyder inte några centimeter utan till axlarna typ. Nu måste jag kila! Önska mig lycka till så får ni se resultatet efteråt!

     

Emma ♥

Lunch

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det korrupta avslutet i förra inlägget, men det kanske ni inte märkte?
Det var nämligen så att när jag kom upp från att hämtat mina saker av snälla Sofia mötte jag en av killarna i min klass. Han frågade om inte jag skulle på föreläsningen idag (klockan var då 5 i 9) och jag svarar jo det är väl klart att jag ska. Bara det att när jag kollade schemat igår så var det gårdagens lektion som stod överst och visade 13-16 (dom försvinner nämligen när föreläsningen är över från webbschemat). Så jag sa att jag struntar nog i föreläsningen, för jag hade inte ätit frukost, satt på mig kläder eller någonting sånt. När han gått tog jag mig i kragen, hoppade i mina nya jeansleggings, på med stor tshirt och kavajen och sen grabbade jag tag i min väska och sprang iväg. Jag hann :)



Fick till och med en plats (bredvid min andra kompis från Falun, men hon läser som sagt bara denna kursen så vi träffas aldrig annars) trotts vad jag skrev imorse om att det aldrig finns några platser över. Så jag var nöjder. Min mage har kurrat hela föreläsningen och smart som jag var tog jag ur min tjocktröja ur väskan innan jag sprang iväg förut. Det är nämligen iskallt i den föreläsningssalen. Men vi fick oss en glad nyhet faktiskt. Vi ska de fem kommande föreläsningarna vara i en konferenslokal här inne i stan. Där vi trodde vi skulle bo på Clarion jag, mamma och pappa när vi kom upp hit för första gången. Så nu får jag se hur det ser ut där inne. Det är perfekt för mig med tanke på att plötsligt kommer jag bara ha 100 meter att gå. Underbart!
Nu blir det lunch/frukost och sen in i duschen för att försöka fixa de värsta tovorna innan frisören ska sätta sin sax i det. Efter det blir det plugg. Jag ska vara riktigt duktig idag tänkte jag, bara musik på, ingen tv! Imorgon ska jag faktiskt sitta med Madde och Benny efter skolan och plugga tillsammans. Vi ska gå igenom de olika uppgifterna i affärsredovisning. Madde har läst på Handels innan men hon säger att de bara gått igenom grunderna, så inte ens hon hänger med. Benny har jobbat på fängelset och med vad det nu heter, så han har inte heller någon koll på detta. Så det känns skönt. För er som inte vet vem dessa två personer är, så är det dom som jag ska arbeta med i grupp i både ledarskap och affärsredovisning. Jätte trevliga är dom, men lite för gamla för mig att umgås med... Eller jag är nog rättare sagt för liten för dom. Madde tror jag var 28 och Benny är 31 eller 33. Sen den 4e personen i gruppen Amina, hon är nog 35 eller nåt och hon har jobbat med bokföring på sitt gamla jobb i sitt hemland. Den 5e personen vet vi inte riktigt vem det är så får se! Hoppas hon är i min ålder.

Ha en så bra eftermiddag!
♥ Emma

God morgon

♥Så här tidigt har jag aldrig skrivit på bloggen. Har förövrigt aldirg gått upp så här tidigt någon gång här uppe, men idag blev det ändring. Jag är dock väldigt rädd att jag kommer somna om efter mitt uppdrag och sova till halv 11 eller något. Det står i alla fall min väckarklocka på, försäkerhetskull. Anledningen till att jag är vaken är för att vid finsittningen var jag ju hemma hos Sofia innan och lämnade lite saker och igår erbjöd sig hon att komma förbi och lämna dom innan skolan. Hon börjar om 20 minuter och har inte hört av sig än så börjar bli lite orolig, men hon har ju cykel så det borde inte vara några problem. Dom är inte i närheten så många i klassen som vi är. Vi måste vara där nästan en kvart innan och trängas vid dörren för att ens få en plats, helt galet! Om alla är där på affärsredovisningen så får inte alla plats utan då blir man placerad i trappgångarna eller på en stol vid sidan av. Usch! Tydligen är det så för några distans läsare och de som läser den som enskildkurs kommer. Dessa måste sedan lämna plats åt oss. Vilket jag tycker är lite konstigt, okej för distansläsarna, dom har ju ändå valt att inte vara där, men för dom andra? Dom måste väl ha samma rätt som vi som läser ett program att vara närvarande? Jag vet inte.

Efter att Sofia varit här tror jag att jag ska ta ett glas Mango-juice och gå in i duschen. Mitt hår måste ju ändå vara någorlunda fungerande sen när jag ska till frissan. Just nu är det ett enda stort helvete. Har faktiskt ingen aning hur jag ska få ut alla tovor!

Emma

Belöning

Ibland undrar jag vad jag tänker med egentligen. Jag tog inte med mig min Canon kamera hem i helgen utan använde min gamla fina olympus. Nicklas frågade om han inte kunde få använda den när jag inte är hemma och jag sa självklart, men du måste ha en sån extra dosa för Olympus använder egna minneskort. Jag tog med mig kameran upp denna veckan eftersom jag inte hann skicka över bilderna från helgen och det tänkte jag göra nu. Men har jag med mig någon dosa eller kamera sladd? Nej det har jag inte. Så ni får vänta tills nästa vecka innan ni kan få se fina bilder från i helgen.

Jag har i alla fall varit och bokat en klipptid, imorgon kl 16:00. Får se vad de ger för dom för mitt hår. Jag är rädd att dom kommer säga att jag måste klippa minst en decimeter eller nåt. Så liiiite som möjligt. Det såg himla fräscht ut, var nyöppnat och hon jag pratade med var himla trevlig. Så jag hoppas på det bästa, det värsta jag vet är när frisörer klipper för mycket eller på ett helt annat sätt än så man ville ha det. När man går ifrån en frisörsalong ska man vara nöjd och lysa av självkänsla, inte må dåligt och vilja gömma sig.

Föreläsningen idag var väldigt flummig, eller inte skämtsam och så, eller jo, men den var inte så att säga tydlig. Pär, läraren inledde med att säga ja, föreläsningen har en rubrik men jag har ändrat den till synvända och jag kanske tar med en underrubrik. Ja, jorden den var ju platt, blev den sedan suksesivt rundare eller blev det "poff" rund en dag? Undra hur jag ska få ihop detta med ledarskap? Jag är tveksam om han fick ihop det, men det var väldigt intressant. Vi disskuterade även hur en forskare såg ut förr. De första beskrivningarna som kom upp var gammal gubbe och bor hos mamma. Det kom även lite mer seriösa beskrivningar.

Ja! Justeja, jag har äntligen belönat mig med jeans! Två stycken, jeansleggings faktiskt, från Vila. Och precis som alla andra Gävlebor var personalen jätte snälla! Jag förstår inte hur dom kan vara så trevliga! Varför är man inte det någon annanstans? Mångra brukar ju ändå säga att göteborgare är så trevliga. Pratglada och snälla är dom iallafall.

Nu ska jag sätta mig och läsa affärsredovisning och ha på tvn i bakgrunden. Ajabaja Emma.
Puss och kram hallonbanan! ♥

 


Nu vart jag tillbaka

Igår kväll kom jag tillbaka till min lilla lägenhet. Jag åkte hem till Göteborg i torsdags och det är därför jag inte  uppdaterat sedan dess. Idag har jag föreläsning i Ledarskap mellan 13-16. Efter det ska jag gå och boka klipptid! Längtar! Det behövs verkligen för mitt hår är så himla torrt och slitet, så fort jag fixar i ordning håret blir det alldeles frissigt.

Det känns helt okej att komma upp igen, jag har blivit så van att vara här. Fast det var väldigt tungt att gå till bussen igår. Jag har änna anpassat mig att vara här uppe och sen när jag kom hem kändes allt så himla overkligt. Det kändes som jag drömde eller något de första dagarna, men sen blev det tvärtom. Eller rättare sagt jag blev van att jag var hemma, och nu är jag uppe i Gävle igen. Allt är väldigt annorlunda här. Alla rutiner och självklart hela staden. Bockar som står var 10e meter ÖVERALLT.
Nej, nu måste jag läsa lite i affärsredovisningsboken. Sen ikväll kommer bilder från hela helgen.

Ha en bra dag!
Emma ♥


Torsdag

När jag vaknade vid halv 9 idag hade jag fått två sms av Nicklas, han var på väg till axcess akuten för att röntga sin fot. Igår hade han råkat trampa fel på handbollsträningen nämligen. Så nu har en en uttänjd led i ankeln(?) och möjligtvis en spricka i den också. Himla smart, så det blir ingen fotbollsturnering med jobbet i helgen.
Och inte heller kommer han komma upp till mig som han egentligen skulle ifall han inte hade haft den där fotbollen. Men men, det blir nog bra.

Nu ska jag ta en snabb tur på stan, köpa starkaste smärtstillande som finns för jag kommer aldig klara dagen annars. Sen vid halv 1 ska jag träffa min grupp för att planera lite inför vårt grupparbete i samma ämne.
Ska bli roligt, nu när jag kommit in i boken lite mer (kommit ända tills sidan 40 faktiskt) så börjar det bli intressant. Har precis läst klart om byråkratin och ska börja på Taylorsidéer även kallad Scienfiction Mangement eller nåt sånt. Byråkratin verkar ju förövrigt himla knasigt? Okej att det är bra att man behandlar alla lika, men man måste ju kunna gå runt regler och vara lite personlig. Jag skulle aldrig kunna arbeta i en sån organisation iallafall.

Vi hörs ikväll! Ska träffa Sofia och lite så efter skolan, så kommer nog inte skriva något mer förrän sent. 
 
Emma ♥

Duktig flicka

Efter föreläsningen idag (som förövrigt var himla klurig! pratade med några killar i min korridor som också läser kursen och dom hade inte förstått ett ord) tänkte jag köpa en påse godis. Har sånt himla sug, och tänkte att jag faktiskt kunde få ge efter idag eftersom det är en sån tid i månaden då det faktiskt är okej. Jag skulle bara springa upp och hämta pengar tänkte jag, men icke! Eftersom det inte var någon i köket ställde jag mig och diskade. Sen fick jag lite panik på att jag hade sån oreda på alla köksgrejer så det blev stor städning. Skurat golven och hela köret. Nu har i alla fall alla saker var sin plats och matgrejerna jag har inne på mitt rum har en egen låda. Nöjder.

Här kommer lite bilder, även min fina lampa kom med!

   

Imorgon ska jag gå på bio, Sofia hade två biljetter till förhandsvisningen på filmen Prinsessa. Så den ska vi gå på imorgon kl 18. Det är en svensk film som beskrivs följande på SFs hemsida:

I en hopplöst bonnig småstad någonstans i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och socialt missanpassad.Erika Sohlman är 28 år och dokumentärfilmare från Stockholm. När hon träffar på Maja ser hon ett utmäkt tillfälle att skapa tragikomisk underhållning på Majas bekostnad. Lycklig över att äntligen få den uppmärksamhet hon förtjänar, tar Maja tacksamt emot chansen att bli filmad.Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet, delvis filmat genom Erikas dokumentärkamera. Det är en komisk skildring med tragiska inslag.Fördomarna man möts av när man har ”fel” utseende. Svårigheterna att hitta en egen identitet mellan en egocentrisk mamma och en likgiltig pappa. Den försiktiga förälskelsen till Alex, en snygg, populär till synes ouppnåelig kille i teatergruppen.
Men under en resa till Stockholm får Maja veta att även Alex bär på hemligheter och besvikelser…Med tiden inser Maja att Erika kanske utnyttjar henne, och hon måste då fråga sig om uppmärksamheten är värd priset. Rollerna blir plötsligt ombytta när Maja inser att Erika behöver henne mer än tvärtom. Hon hittar till slut den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen stå i centrum, på sina egna villkor.

Jag har känslan att jag kommer må väldigt dåligt när jag ser den, men får hoppas att den har ett lyckligt slut. Inte som den filmen jag och mamma tittade på för någon månad sen. Nätterna vid havet, när man inte tror det går att bli deppigare så är det bara att se denna filmen. Helt stöööört hemsk och sorlig film. Det tar aldrig slut heller, utan forstätter till sista sekunden av filmen är slut. Trodde inte att en sådan film existerade innan jag såg denna.

Nu ska jag sätta mig och läsa lite om ledarskap. Eftersom jag bara läst första kapitlet i en av tre böckerna så känner jag att det kan vara bra så jag hänger med. Affärsredovisningen får vänta tills slutet av veckan eftersom jag inte har nästa föreläsning i den förrän (notera mamma!) på måndag.

Emma ♥


En dag som alla andra

Idag skulle jag vara duktig hade jag tänkt mig, läsa lite och kanske till och med hinna skura golvet innan föreläsningen. Men det blev inte riktigt så. Väckarklockan ringde klockan 9 och sen vid halv 10 ringde Nicklas. Låg kvar i sängen och pratade med honom i nästan en timma. Himla trevligt ♥ Så istället blir det nog bara att läsa nu på förmiddagen och så får det bli städning i eftermiddag.

Nu fick jag ett MMS av Nicklas, han har fått in min drömbil och håller på att mecka med den nu! Avundsjuk är jag. Eller kanske inte på att mecka, men jag skulle gärna ha den. Och för er som inte vet vilken det är så är det den nya Fiesta. Till och med Nicklas har gått med på att den är riktigt snygg nu, så jag är nöjd. 

                   


Ha en bra dag! ♥


Osthyvel eller potatisskalare?

Nu ligger jag på sängen och väntar på att The Mentalist ska börja, har längtat efter de nya avsnitten länge nu. Men det börjar inte förrän om 20 minuter. Fram tills dess ska jag kolla igenom mina böcker i Ledarskap 1. Tre stycken har vi; Att utveckla mänskliga resurser i organisationer, Vetenskapsteori för nybörjare och Personalgruppens psykologi. Jag tycker ämnet verkar väldigt intressant, även om jag bara varit med på en föreläsning än. Det är ju ett väldigt stort, men ändå viktigt ämne. Och det är ju sånt jag tycker är kul. Det som handlar om människor, inte bokföring och sånt. Det var ju bra att jag kom på det helt plötsligt när jag ligger här.
Jag tror i alla fall inte det kommer vara några problem att komma igenom böckerna, eller jo kanske den Vetenskapsteori för nybörjare. Den verkar lite sådär. Men den är ju absolut inte som Affärsredovisningen.

Jag sa till pappa förut att dagensmeny skulle komma upp till kvällen, men så blir det inte. Får vänta med det tills imorgon. Idag blev det pasta med korv och en sallad på morötter, rödlök och gurka.
Till kvällsmat blir det knäckebröd med ost på.
Jag köpte osten igår för jag tyckte det kunde vara lite gott att ha och så kom jag på att det är ju skit bra, för jag fick ju med en osthyvel i mitt startpaket från IKEA.
När jag väl satt där och skulle hyvla min ost igår så fattade jag ingenting! Vem tillverkar en så dålig osthyvel som inte ens kan skära mer än 3 cm skiver och bara förstör hela osten?!
Den ser ut som en slangbella ungefär, men själva skärbladet är för långt in så den tar emot på sidorna.
Imorse när jag skulle diska den kom jag på att det inte är någon osthyvel utan POTATISSKALARE! Hur kunde jag missa det igår?! Ibland är man dum. Nu ska jag gå och hämta osten och fortsätta förstöra den för dom sålde tyvärr inga osthyvlar på Coop. Får gå till någon annan affär i gallerian imorgon helt enkelt.

God Kväll och God Natt ♥

Tisdag

Nu är jag tillbaka på mitt rum. Idag var det affärsredovisning som handlade om de sidorna jag tvingat mig igenom nu i helgen. Så fort läraren börjar prata är jag helt borta, men efterhand börjar till och med jag förstå. Nicklas är så sött och skriver sms och säger till mig att fråga när jag inte förstår, men tillslut förstår jag nog med allt. Jag kunde faktiskt en sak som, iallafall av de som pratade och kom med idéer inte kunde! Interimskulder och interimfogdar. Så himla stolt.

På vägen hem gick jag längst Gävleån i Boulongeparken. Helt underbart fint är det där borta, det var min kära far som rekomenderade mig om den lilla grusvägen. Om det är fint väder imorgon med ska jag ta med kameran och ta lite kort.

Nu ska jag ner och handla lite tänkte jag, inte speciellt sugen. Det är så svårt att komma på vad man ska laga och så ju när jag inte har plats att ha sakerna någonstans och sen kan man ju inte gå och köpa alla små ingredienserna man alltid har hemma. Men soja och kycklingfond får det bli idag, kanske till och med lite redning? Sen blir det yoghurt och flingor med. Mumma! Bara så dumt att dom inte har samma märken här som hemma, blir så mycket svårare att välja vilken man ska ta när man aldrig smakat någon av dom.

Här är en bild på mitt halsband och en på resultatet med min nya maskare som jag unnade mig igår.

     


God morgon

Nu sitter jag och pratar i telefon med Amanda samtidigt som jag äter god frukost. Amanda beställde precis biljetter hit upp! Jag blir så glad ♥ Hon åker upp den 30e september vecka 40 och åker tillbaka måndag den 5e oktober! Över lycklig är jag! Gud va kul vi ska ha! Biljetterna fick hon för sammanlagt 296 kr.

Förhoppningsvis ser dom kommande veckorna ut så här
Idag-9/9 : Ensam här uppe i Gävle
10-15/9 : Nicklas kommer hit! ♥ Hoppas hoppas du kan stanna tills tisdag...
15-21/9 : Hemma!
21-24/9 : Gävle.
24-27/9 : Hemma och fira älsklings 21års födelsedag. ♥
27-29/9 : Gävle
30/9-5/10 : Amanda kommer hit!

Efter det ser det däremot mörkt ut. Jag kan ju inte ens komma hem på min och Pontus födelsedag. Hoppas att någon kommer upp och överraskar mig. Det blir ju så ensamt här uppe.

Igår kväll hade jag, Nicklas och Totte ett trevligt samtal över Skype. Vi försökte bjuda in vår kära far men han ville inte svara. Vi lyckades få bort Spotify reklamen och hittade en bra sida att streama filmer från. Det var lite roligt för när jag fått klart hela filmen hade det gått 1/7 för Nicklas och Tottes dator bara hängde sig. Jag har ett bra internet här uppe tror jag.

Nu ska jag göra mig i ordning för dagens föreläsning som är i Affärsredovisning mellan 13:00 och 16:00. Måste bara hinna skriva ut lite papper i biblioteket som handlar om dagens föreläsning innan och för att göra det måste jag ha ett passerkort. Så jag ska vara duktig och vara i skolan ca kvart i 12 för att hinna med. Det måste ju räcka tycker jag.

Hoppas ni har en bra dag så hörs vi sedan
Emma ♥


RSS 2.0