Måndag

Jag har suttit och skrivit ett jätte långt inlägg om hela dagen och helt plötsligt är allt bara borta! BORTA! Det har tagit hela Ullared avsnittet att fixa med bilder och skriva och allt som hör där till. Så nu är det bara till att börja om, inte för jag kommer orka skriva så långt och detaljerat igen.

Jag och Sofia träffades i alla fall i morse på Stadsbiblioteket och satte oss för att plugga. I morse när jag vaknade var jag ändå ganska pigg, men efter några minuter så var den piggheten borta igen.  Mina ögon tårades när jag satt där och försökte ta mig igenom de 8 sista sidorna i den trevliga sammanfattningen av Marknadsföringsboken Sofia varit så snäll och låna till mig. Ca två timmar senare, 8 sidor och övningar av kapitel 1 i ekonomisk styrning senare och Sofia hade gått igenom sitt gamla microtenta senare så bar det av till Nian för en Suboftheday. Där kommer vi dock inte äta igen, utan hädan efter blir det bara på den som ligger nere vid rådhuset.   Kan man begära mer än att man vill ha sin macka varm när hela grejen med Subway är deras varma mackor? Hur svårt kan det vara att vänta lite med att stoppa in bröden i ugnen tills det är dags att fylla dom, istället för att de ska ligga uppe och kallna i 10 minuter medans de tar hand om alla före i kön? Vi frågade i fall hon kunde värma på våra mackor men då skulle tydlige brödet bli förstört sa hon. Så kall macka fick det bli, den var inte ens speciellt god, men vi blev mätta i alla fall.
Efter våran lilla lunchrast blev det en sväng på stan eftersom jag hade några rabattkuponger som gick ut idag ( såg förut att dom från Kicks inte gick ut fören om en vecka –yey!), den lilla svängen höll ut i ca 2 timmar. Vi hade absolut ingen ork för att fortsätta att plugga varken jag eller Sofia så vi gick hem istället, jag med en kasse från Kapp Ahl och en från Gina Tricot. Jätte nöjd är jag! Pannbandet med matchande vantar köpte jag igår, fick nämligen inte med mig min mössa upp sist.


När jag kom hem blev det mjukisbyxor och ner under täcket med lite tändljus och fruktbitar. Det blev dock mest tv men jag orkade med lite uppgifter i Ekonomistyrningen innan med.
På vägen till träningen mötte jag upp Sofia utanför optikern och så gick vi in för att hämta hennes glasögon. Tyvärr blev hon inte helt nöjd så har ingen bild på dom. Jag tyckte dom var jätte fina i alla fall så jag hoppas hon kommer till sitt förnuft. Haha! Vi bestämde även att vi skulle skippa medelpasset vid kl 19. Så idag blev det ”bara” ett medel spinning pass för mig. HERREGUD va jobbigt det var säger jag bara! Det var en ny ledare à nytt pass, musiken var jätte bra så jag kunde mima med som jag alltid gör för att det inte ska kännas lika jobbigt. Aldrig i hela mitt liv har jag svettats så mycket, hela kroppen var verkligen blöt. Men det är väl så det ska vara!

Nu när jag kommit hem ha

r jag tittat på Ullared samtidigt som jag ätit en jätte god middag bestående av den äckliga pestokycklingen från i lördags. Jag la till en avokado/tomat och citron sallad och plötsligt blev det super gott!

Nu ska jag sätta på en film och försöka sova. Jag behöver verkligen sova ikapp alla timmar som jag legat vaken dom senaste nätterna. Jag brukar väldigt sällan ha svårt att sova men det har jag nu. Jag är trött på dagen men så fort jag lägger mig i sängen så vägrar min kropp att låta mig sova. Måste försöka få ändring på det, vet bara inte hur.

Hoppas ni alla sover så gott!
Emma


BIBLIOTEKET

Godmorgon!
Jag och Sofia bestämde igår att vi skulle träffas klockan 9 på stadsbiblioteket, men precis när jag gått upp fick jag ett sms och vi bestämde att träffas halv 10 istället. Därför tänkte jag passa på att lägga upp lite bilder ifrån igår, jätte fina fyrverkerier var det! 
  


GÄVLE BOCKEN

Nu ska jag iväg och möta Sofia och så ska vi gå på invigningen som sagt. Har med mig kameran så jag ska försöka ta några bilden. Det är ju tyvärr inte den bästa kameran eftersom den är på lagning. Bajs.

Ha en trevlig eftermiddag !
Emma  ♥


GÄVLE BOCKEN

God morgon, eller kanske god dag.
Jag vaknade faktiskt strax efter 9 idag och var helt totalt utvilad. Helt underbart! Har suttit och tittat på en film och stickat. Jag börjar komma in med det där att sticka måste jag säga. Efter Robinson satte jag på Inglorius bastards eller vad den nu heter med Brad Pitt och stickade. Jag vet inte vad alla ni människor har fått det ifrån, filmen var riktigt riktigt DÅLIG! Men halva stickningen är klar nu om jag jämför men den svarta halsduken jag har. Mamma jag tror dock du får skicka upp lite nytt garn för jag har varkligen inte mycket kvar, var och tittade i garnabutiken som finns här uppe men dom hade inte det garnet i rätt färg tyvärr.

Har helt glömt av att säga att bocken är uppe nu, men invigningen är inte förrän kl 16.00 idag. Hoppas verkligen att Sofia mår bättre idag så att vi kan gå. Det ska vara massa fyrverkeri och allt möjligt. Förra året var det tydligen 12000 där och tittade. Helt galet! Dom har även satt upp två webbkameror som ska vakta den för att inte bli nerbränd men asså det är ju inte riktigt jätte bra kvalité på dom och de sitter ganska långt bort så jag vet inte hur de ska lyckas fånga någon om det är nån som försöker sig på det. Men men. Här har ni en länk om ni vill titta på det. Kanske till och med titta på fyrverkeriet senare. http://gavle.se/ -- på vänster sida finns det en ruta som leder er till bocken.


Nej nu blir det frukost! Min mage skriker efter mat.
Emma ♥

DUKTIG

Shit va tiden gick fort, plötsligt var nästan 4 hela timmar borta, gud va jag har varit duktig. Jag har faktiskt suttit och pluggat heeela tiden! Satt dessutom i min gröna fina fotölj för nästan första gången. Första gången den används förutom när jag har haft gäster här i alla fall. Jag dukade upp bredvid fönstret med min nya adventsljusstake, massa vaniljljus, mina lila ljus, härlig musik och en fotpall och självklart en skål med risen. Det är det jag behöver för att koppla av, egentligen hade jag velat ha en kopp med te eller varm choklad också, men har ju inte fått upp någon mugg än. Har dock te och en tesil i min proviant låda. Himla nödvändigt! När jag och Sofia var på stan förut hittade jag förrästen dom kaffemuggarna jag velat ha så länge men aldrig hittat, de kostade 206 kr styck.. Så jag tror jag får börja leta efter några andra att sukta efter istället.

     

Sofia har tyvärr blivit lite sjuk och jätte hängig efter sprutan idag så det blir Robinson för mig själv ikväll. Ska även unna mig lite god pestokyckling, har tyvärr inte alla Nicklas special ingredienser så det får bli en alá Emma idag. Sjukt tråkig tvkväll förövrigt idag, ingenting efter Robinson värt att titta på ju. Har dock lite nya filmer på datorn som jag inte har sett än. Men tycker det är så tråkigt att titta på nya filmer själv. Så det kanske blir en gammal favorit i repris istället. Har 3 filmer som jag tittar på varje kväll typ och somnar till. Tror jag måste byta ut dom snart för måste erkänna att jag nog kan varenda replik i dom alla tre.

Nej nu börjar jag bli riktigt hungrig! Ut i det skitiga och otroligt äckliga köket, killarna hade fest här igår när jag kom hem och det står fortfarande öl och cider flaskor överallt i hela korridoren. KUL!

Emma ♥


Lördag

Efter massa god pizza, godis och chips å dipp så kom jag hem vid halv 12 tiden igår kväll. Jätte mysigt hade vi!




Idag vaknade jag och var pigg som bara den vid 8 tiden, satte på en film som hette My sisters keeper med bl.a. Cameron Diaz. Det var en himla bra och gripande film, men inte speciellt uppmuntrande och det kom fram ganska många tårar. Sen gick jag ut och tog en underbar promenad under den gråa himlen. Vid 11 hade Sofia fått sin spruta utan att behöva stå i massa lång kö ( jag fick ju vänta i sammanlagt 2 timma) och då träffades vi för att gå en sväng på stan. Fram och tillbaka överallt gick vi och försökte bestämma oss hur vi skulle göra med adventsljusstakar. Jag har ju inget julpynt och någon ville jag ju gärna ha, tillslut blev det en vit liten regnbåge från Claes Ohlsson, jätte fin tycker jag.
Kom hem för en liten stund sen och har fixat lite, satt upp ljusstaken i fönstret och fört över massa ny musik till min ipod så jag slipper lyssna på samma musik varje morgon till skolan.
Nu blir det PLUGG försök...

Ha en underbar eftermiddag !
Emma ♥


at Sofia house

Oj oj, gud va länge sen det var jag skrev, men som Sofia sa bloggen heter ju faktiskt Emma i Gävle, och jag har ju varit hemma i Göteborg i nästan två veckor. Bilder från det kommer nog imorgon när jag inte har något att göra. Jag har faktiskt bilder från torsdagen innan jag åkte, den 12 eller vad det blir. Jag och Sofia var nämligen och köpte en liten ugn till henne och knöt fast den på hennes cykel med hjälp av skosnören. Himla mysig dag för övrigt. Nu sen jag kom upp i onsdags kväll har jag haft två föreläsningar och bara tagit det lugnt. Jag blir alltid så himla trött efter att åkt tåg så långt. Speciellt när man har en resväska som väger typ 50 kg med en skrivare i och alla böcker i en ryggsäck som säkert vägde typ 15 kg iallafall OCH på vägen från stationen så gick ena hjulet av så jag var tvungen att bära väskan. Fast efter att gått typ 5 meter, paus, 5 meter, paus ett tag så blev jag så förbannad så jag bara släpade väskan efter mig. Kan inte sett riktgit klokt ut, men men! 

Nu sitter jag iallafall hemma hos Sofia, hon står och diskar och jag passar på att göra mamma lite glad och bloggar. Hon kom upp till mig förut och så satte vi upp två till ramar på väggen, kommer bild på detta sen. Sen köpte vi lite mat och godis inför ikväll, luncha på subway väldigt länge, tittade på ljung som hon hade tänkt ha inne i hennes lägenhet men vi kom fram till att vi inte visste om man kunde ha det inomhus och nu är vi alltså här. Väldigt skönt att slippa sitta hemma själv, fick även ett erbjudande att följa med Benny till Harry's imorn med några kompisar. Får se, tror det blir så att jag och Sofia hittar på nåt, tittar på Robinson istället. Idag blir det iallfall egen gjord pizza och idol, massa godis (godis butiken vid mig har utförsäljning och säljer godiset för 4 kr/hg), chips och dipp. Mumma säger jag bara!

Ringde även och frågade interflora förut med om en räkning jag fått påminelse om och VET att jag har betalt. Först kom jag fram till en kvinna som var lite halv otrevlig och sa att jag skulle prata med Ingela istället. Ingela var en väldigt trevlig och kläm käck (check?) tant som var hur glad och go som helst och det var absolut inga problem.

Nu ska jag hjälpa Sofia baka pizza deg och ställa den på jäsning, inget plugg för oss idag heller. Men imorn bitti blir det ialla fall träning efter att lilla Sofia fått sin spruta.
Hoppas ni får en underbar kväll!
Emma ♥

Stockholm med mamma


   
Efter att mött upp mamma på stationen, lämnat våra väskor på vårt fina varma hotellrum gick vi bort mot China teatern och hamnade på Berns bistro. Helt otroligt god mat! Jag åt kokt oxbringa med potatismos och mamma tog röding. MUMMA! Sen gick vi in på China teatern och tittade på Hairspray! Herregud va bra den var säger jag bara! Både jag och mamma satt med stora leenden hela föreställningen. Jag tror aldrig jag sett något bättre. JAg älskar ju iofs filmen med och kan sjunga med på alla låtar, även om föreställningen självklart har översatt dom till svenska. Alla skådespelare var otroligt duktiga och strålade av glädje!

     


Lördag bestod av många många många steg på stan först. Jag är så himla glad för mina nya stövlar min mamma var snäll och gav mig i en liten present. Det var dock inte så roligt att gå runt med dom på stan i flera timmar. Men ska man vara fin får man lida pin. På kvällen hittade vi en jätte mysig liten restaurang på Biblioteksgatan där vi satt framför köket och såg när dom lagade till all mat. Lamm... åt vi, (mamma vad var det det hette?) det blev som att äta revben i alla fall. Himelskt gott! Doppade dom i portvinssås och så beställde vi in lite pommes frittes och vitlöksmarienerade svampar till. När vi hade ätit upp hade vi fortfarande ganska mycket tid kvar innan bion skulle börja så vi ställde oss i baren. Mamma vågade inte ta en drink tyvärr så det blev ett glas rött för henne och en supergod Mojito till mig. Sen var det bara att kila iväg och se på filmen Bröllopsfotografen. Jätte bra film! Även om den var lite så där jobbigt pinsam ibland. Men vilken film är inte det?

Söndagen blev det 20 000 nya steg på stan, helt slut var vi. Fick sätta oss och ta lite pauser då och då. NK som bjöd in alla för att gå upp och titta på Juldekoration på plan 3 gjorde oss dock besvikna. Det var ett litet hörn typ, jag och mamma som älskar att gå och titta på julpynt. Men icke! Får bli hemma i Göteborg lite närmre jul istället. Vet inte riktigt hur jag ska göra, kanske ska köpa en julstjärna att ha i fönstret. Klockan 16 skiljdes vi åt och åkte åt två olika håll. Hade varit så mysigt att åka med hem, men det är inte långt kvar nu!

Tack mamma så jätte jätte mycket för denna mysiga helg!
Och om Hairspray kommer till Göteborg sitter vi där längst fram igen!
Love it!


Onsdag

Idag har varit en väldigt lugn dag. Tog en lång sovmorgon, kollade först på lite lägenheter i morse klockan 6 som vanligt. Hittade en, men tyvärr blev jag 2a på den och hon eller han som låg 1a tackade ja. Men det var nog tur för den låg lite långt bort tycker jag allt. Sofia har dock lovat att följa med mig när det väl är min tur att gå på visning. På nåt sätt känns det så stort, då kommer jag verkligen flytta hemifrån. Och jag vet att jag redan gjort det, men det känns inte så. Detta känns väldigt tillfälligt och mer som om jag var på... jag vet faktiskt inte. Det känns bara så himla konstigt att bo så här och det passar mig inte alls.
Så imorgon bitti klockan 6 så sitter jag framför datorn igen och är på hugget och hoppas att det kommer upp nån lägenhet som skulle passa mig.

Emma ♥


GOD NATT



OCH SNART BLIR DET JAG OCH MIN ÄLSKLINGSPOJKE IGEN!
BARA 69 TIMMAR KVAR
LÄÄNGTAR!


Emma ♥


i want them


Jag träffade Sofia på stan igår för att hjälpa henne hitta ett par glasögon, själv hittade jag flera stycken. De översta är mina favoriter och dom finns även i ljuslila/aprikosrosa som bara var SÅ SNYGGA!
Efteråt gick vi hem till Sofia och lagade lunch/middag och satte oss för att plugga lite. Jätte duktiga var vi. På kvällen var vi ännu duktigare och var på ett väldigt intressant medelpass på friskis! Första passet på två veckor vilket var väldigt skönt.

Nu ska jag å ut i köket och laga lite kyckling med champinjoner och lite gott.
Ha en trevlig kväll!
Emma ♥


Heldag

Godmorgon, lilla Emma har lyckats försova sig, jag som skulle lägga upp alla bilder nu på morgonen hade jag tänk.. Jag vaknade precis och ligger fortfarande i sängen och ska precis gå upp, första föreläsningen idag börjar om en halvtimma och sen så har vi en timmas lunch och så börjar vi kl 1 igen. Så idag har jag skola 9-16! Hallå eller! Jag vet inte hur jag ska klara det direkt, men men. Det löser sig. Fick just sms av Sofia som sa att hon inte orkade gå idag. Men, ikväll kommer bilder från helgen och igår med Sofia i glasögon affären.

Emma ♥

5 November

Långhelgen hemma i Göteborg - här kommer lite bilder
Fredag     
Det blev mysdag hemma hos Nicklas och sen på kvällen blev det goda mackor, Idol och två hyrda filmer med chips, dipp och godis med mami!


Lördag      
Först bestod dagen av att jag, mamma och Nicklas låg i soffan och tittade på sällskapsresan x2. På kvällen blev det först restaurangen EAT och sen filmen Trubbel i paradiset på bio med Nicklas och Pekken (Bilden är från när dom gick i 9an). Filmen var himla rolig!
  

Söndag       
På morgonen åkte vi hem till Nicklas, han städade sitt rum och sen blev det thaimat och fotboll med pappa Dennis, moster Lotta, Kusin Anna, Maken Markus och Vännen Maggan. Tyvärr förlorade ju det bästa laget, men men. På kvällen blev det bullbak och mys med Nicklas, Vicki, Amanda och Caroline. Himla mysigt! 109 bullar blev det för övrigt.

Måndag
   
Dagen var väldig lugn med mycket mys eftersom pojken var hemma från jobbet och allt. Klockan 4 gick jag och Vicki och hämtade lilla Oskar på dagis som sprang fram och gav mig världens kram. Det blev mycket skratt av den lilla pojken som måste vara en av de gulligaste små barnen som finns!


Tisdag
    
   
Idag bar det först av hem till storebror Magnus, vi satt och pratade och fikade med lite bullar i några timmar. Sen hämtade jag Nicklas på jobbet och så åkte vi och handlade. Granne Kristina ringde på vägen och undrade vad vi skulle äta till middag och det hela slutade med att vi lagade lasange hemma hos dom och hade en jätte mysig sista kväll. (Bilderna på Jonas och Axel är tagna på Pontus konfirmation den 24 maj 2007).

Tack så hemskt mycket för ett par underbara dagar!
Emma ♥


Hemma

Nu är jag hemma igen. Hemma i Gävle. Hemma i mitt rum. Det är så gimla svårt att tänka att detta är mitt hem. Men men, det kommer väl. SKulle så himla mycket hellre velat ha en egen lägenhet bara, för det är ruggit jobbigt hela tiden ha dom där ute. Jag gillar ju att gå runt i mjukiskläder och orkar inte sminka mig och så och då är det ju jätte kul när det sitter typ 10 pers ute i korridoren och tittar på en när man kommer gåendes. Fast själva köket är ändå värst, just nu ser det helt okej ut bara för att det är totalstädningsdag på onsdagar.. Men annars det är så jäkla skitit! BAJS ÄCKLIGT!!

Långhelgen hemma i Göteborg har iallafall varit uuuuunderbar! Helt underbar! Har tagit massa bilder och så, som kommer upp senare. Imorn kanske.

Mindre än en timma kvar till Greys !
Emma ♥

RSS 2.0